MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 12, 2017

water tubing @ teratak riverview tanjung malim day 1

halo............fuhh tiup habuk jap...hehehe adoi la kebizan yang melampau..sangat tak de masa untuk berblog...nak dating pon curik2 masa tau..eh! hahaha..... ok kita nak cite pasal water tubing ni..lama dah aritu join geng2 hikers...kebetulan mmg weken tu xde wat apa kan...so kita join la kawan2 kita ni...ekceli yg ngajak ni mai kwn yg kita baru kenal juga hiking masa kt bukit saga..ni kira kali kedua trip ngan mai..so budak2 dari grup mag lain tu mmg kita xkenal...

walaupun yg lain2 xkenal tapi diorang seme sangat sporting sangat peramah..even br kenal rasa tak kekok bergaul ngan diorang...bayaran utk sorang RM45 klw tak salah untuk trip 2 hari 1 malam termasuk makan, tempat tinggal & bayaran utk aktiviti water tubing..

aktiviti ni dibuat kt teratak riverview tanjung malim, sumpah cantik gile tempat dia..tak sangka tanjung malim ada sungai cantik mcm ni...sungai dia luas biasa dok mandi sungai congkak, ulu yam kecik je kan sungai dia..ni 3x ganda besar dari sungai congkak...kt dalam tu ada chalet2 lain juga selain dari teratak riverview. dia nye landmark dekat ngan UPSI tanjung malim uturn kat simpan UPSI nanti nampak signboard teratak riverview, dari jln besar masuk ke dalam tu ada la 4 km kot..jalan kecik je..sampai chalet line tros xde...mmg bagus juga..dia suh kita bercuti btol2 xde sebarang gangguan hehe...

lepas kami sampai dalam kul 2 petang gitu..simpan beg dalam chalet (satu chalet bole muat dalam 10-13 orang) dia siap sediakan tilam sorang satu ngan sleeping bag...kawasan chalet sgt mendamaikan...depan chalet ngadap sungai belakang chalet ada view kebun getah.kat sini lengkap seme fasiliti ada surau, bilik mandi ada dewan makan (tp khas utk org buat program motivasi) lepas dah solat apa seme..tunggu petang sikit ktorg buat aktiviti tubing..(sebenarnya klw ikut program tubing tu ari ahad tp sebab ktorg dh xsaba dah...so ktorg buat dulu..kena bayar sendiri la utk tubing ari sabtu tu..xmahal pon bayar sewa pelampung je RM5.

memang best wat water tubing ni..nak2 bagi kita peminat air ni kan..memang suke je apa2 aktiviti berkaitan air ni..even sakit abes bontot ni langgar batu2 tapi tetap repeat 3x haha..lunyai bontot wei....seronok gile rasa...tak ingat dah apa2 masalah kt dunia ni kejap haha..jadi lupe diri dok dalam air...memandangkan cuaca baik aritu maka lama gak la kami abeskan masa dalam air..siap g port dalam swimming kt situ....mmg terbaik la memang akan repeat lg nanti..

malam lepas magrib makanan seme dah ready..masa untuk makan.....ada bbq bagai...siap ada ayam, kambing, ada nasi goreng eh mcm2 la makanan...sampai xlarat makan....memandangkan xde internet kan..so kami cari hiburan sendiri... ada yg main game apa2 tah, ada yg membuta hehe..kita plak join orang main gitar..so kita tukang nyanyi hehe..saje sumbang suara yg xsedap ni....dah kul 12 malam baru la ngantuk....tido la bergelimpang dlm chalet ramai2 sejukkkk kemain!










 




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

adda syuhada said... [Reply to comment]

aduhaiiii.....bestnyer....

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

sama la akak pun dah berkurun tak berblog. rindu rasanya. slalu follow nana kat ig je.... wow best tempat tu, jernihnya air

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

menarik nih aktiviti macam ni...ahkak suka snagat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...