MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 16, 2017

delima redang resort, pulau redang

emm...sebenarnya trip redang ni tak pernah plan proper..cuma ada terniat ada terdetik dlm hati nak bawa budak2 datang sini..sebagai upah sebab diorang asik kena tinggal bila ibu pegi holiday dengan kawan..esp upah utk kakak..sebab aritu trip korea cancel pastu ibu g jepun sorang xbawa dia..ada janji ngan dia nanti kita g pulau redang..

memandangkan duit yen aritu ada balance, sebab kita ni xberapa nak shopping sgt masa kat jepun aritu..just bli souvenir pastu abes kat makan je..so ada la balance sikit.memang duit tu kita dah tak fikir dah..memang dah peruntukkan utk holiday, so balik malaysia tukar dapat la sikit lepas la utk kami holiday 3 beranak ke pulau redang..

tiket flight beli 2minggu sebelum nak ke redang, kebetulan aritu buka tengok return flight RM96 sorang, ok la terus book...(masa tu xusha lagi resort kt redang) bile dh book tiket baru tanya pakej..tapi kebanyakan resort yg kita call semua dah penuh..aduh..cuak juga memula tu..apa taknya tiket dah ada..resort xde lagi..

call punya call last skali dapat la delima redang resort yang ada kosong...pakej adult RM450 kanak2 RM210 budak besar awish RM80...tapi memandangkan kita pegi 1 adult 2 kids dia cas nye mia as adult..sebab pakej hanya ada 2 adult + 1 kids...emm..redha je la..tiket dah beli kan..tu la xsaba2 sgt tros nk g holiday...hehe..bukan apa...takut kan duit tu tunggu lelama abes ke lain baik bawa je tros budak2 tu...

disebabkan pegi bertiga so pergerakan tu agak terbatas la kan..kita tolak snokerling trip..sebab susah takut kang aku dok mabuk2 atas bot budak2 camane??xpe la xkisah sgt xdpt ikut trip snokerling tu sebab redang ni snokerling kt long beach pon dah best dah...so pakej tu dia tolak la RM40 dapat RM410 utk adult...

pakej kat delima redang resort tu include boat transfer dari jeti merang, chalet, makan 4x sehari. delima redang resort ni baru 2 tahun di buka..lokasi dia kat belakang laguna resort,tepi hutan resort ni.. kiranya dari long beach tu jauh gak nk berjalan dalam 200 meter gitu...kawasan sekitar resort memang privacy and sunyi sikit tak mcm long beach mmg happening & bising. satu je tak best pantai depan chalet xcantik untuk mandi..bole je mandi kalau nak..tapi tak cantik mcm long beach..

tapi xkisah sebabnya utk ke long beach staff resort akan hantar naik trektor...anytime cakap je bile nak pegi dia hantarkan..pastu nak balik just call je diorang datang pickup...pasal makanan pergh..tak le di pertikaikan...masakan semua sedap2 dari brekfast ada 4,5 pilihan, lunch 4,5 jenis lauk dinner pon 4,5 jenis lauk....minum petang pon sama karipap serunding dia..pergh sedappppp....bab makanan mmg bole kasi 5 bintang..layanan staff pon baik2 semua...

eskited sgt dak raver tu nak naik kapalterbang
cubaan pertama holiday bertiga..berpeloh gak la ketiak handle darwish hahaha

 ei...ei..geram nye budak tu....pantang lalu seme kedai dalam klia2 tu seme nak berenti beli...
 sampai dah..kuala terengganu

 ready nak naik speed boat dari jeti merang





 sementara tunggu petang skit kasi la diorg main2 depan chalet sini xle mandi pon kena g long beach baru cantik nk mandi


 ni area cafe nk tgk tv kt sini je dlm bilik xde tv




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...