MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 3, 2017

osaka trip : day 2 Dotonbori Shinsaibashi

ok...lepas kami naik tower naik train pulak ke  Dotonbori Shinsaibashi shopping street yang femes kat osaka..kira mcm petaling street tapi dia besar..panjang pastu banyak lorong kiri kanan bole masuk..memang rambang mata la klw duit banyak segala rasa nak beli....

masa datang sini kita memang xde beli apa..cuma makan je kat sini..hajat nak makan takoyaki je..orang lain penuh kiri kanan tangan dengan beg shopping..kita nengok2 aje...xlarat la nak shopping..jepun apa je yg murah???tell me..fridge magnet seketoi pon RM16 hihih...dah tu camane la kita nak bli fm kasi souvenir kt kawan2?memang xbeli...bli utk diri sendiri je lantak la orang kata kedekut pon..mahal weh!! ada la jumpe fm murah tu pon kat kyoto sana seketol RM5

kat sini seme ahli2 rombongan osaka pakat borong bag anello..sorry kita ketinggalan sikit bab2 jenama ni...dah memasing dok beli kita pon tanya beg apa..diorang ckp femes..made in japan..klw kt malaysia mahai skit kat aeon ada jual...ok masa tu xde hati nak beli pon...nengok je memasing pakai beg baru pastu seme pakat beli baju baru..ada satu kedai bundle jual coat memang murah RM20 pon bole dapat coat lawa2..bundle jepun bukan mcm malaysia..wangi tau bole tros pakai...

nak cari makanan halal kt sini?susah la juga..sepanjang2 jalan ada 2 je makanan halal satu restoran malaysia satu lagi kedai india, guide pesan klw nk beli takoyaki cari yg hanya jual octopus ngan vege saje..klw dia ada jual lain2 selain dari tu xyah beli...fuhh merata juga la cari kedai takoyaki yg jual octopus ngan vege je..lain2 seme ada pork...dah jumpe satu kedai ni..kemain la eksited konon2 lapa tamak haloba oder 8 ketol 700 yen +RM24 skali xsedappp ceh..sedap lagi takoyaki kt aeon malaysia...kat sin takoyaki dia pesen lembik2 dia masak tak garing...tepung dalam tu pon cair2 lagi..pastu siap ada potongan halia dalam tu...issh potong btoll dah la mahal..xabes pon rugi je...

sebelum mkn takoyaki tu kami jumpe kedai malaysia kennyasia nama kedai tu..tapi dah fully book..harga xyah cite la mmg mahal..nasi goreng RM48 hahah... mati la nak...pastu ada satu lagi kedai halal kedai india ada jual nasi beriani semua...masa kt sini masing2 dah penat..kita xlarat nk angkat kaki dah..dari pagi berjalan..total sehari kami jalan kaki 12km ok!





 king crab bukan murah....700gm dalam RM400 hahaha mati lagi




 eh ada bendera malaysia atas tu

 muka tak berdaya dah penat
 jadi bbster kejap sementara mama dia soping
 glico tu trademark osaka..kiranya sape mari osaka wajib la pose kat sini baru namanye dah sampai osaka



 capek dah masing2 sementara tunggu yg lain abes soping



 ni la beg anello yg jadi kegilaan rombongan tu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

beg anello tu kalau kat sini akk tak tahula berapa harga betul2.,.tp akk sllu beli yg tipu2 je bt beg sek anak..tu pun harga rm80..kalau kat tokyo akk jmpa mahal sis..mampu tengok je

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang sgt mahal mkn2 kat jepun...faktor utamanya sbb duit ringgit kita sgt kecik nilai..kalau kita guna duit USD or pound sterling...sure tak rasa mahal kot..
ari tu time kat tokyo..memang i abis RM70-RM80 setiap kali mkn2(ie food+drink)...tu pun i travel alone mcm u gak..pegi dgn my colleagues kan...jln2 sambil keje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...