MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 2, 2017

osaka trip : day 2 Tennoji zoo & Tsutenkaku Tower

ok..hari kedua aktiviti selepas solat zuhur...kt sana zohor kul 12.30 mcm biasa..wat jamak..dah setel isi perut kat pantry bawah kami kumpul kt lobi then gerak ke stesen keretapi nak amek train ke Tennoji zoo & Tsutenkaku Tower

masa sampai kat zoo dah tutup....rugi satu tempat dah kat situ...xpela..just amek gambar je depan pintu masuk zoo..yang tak bole blah zoo dia btol2 tengah bandar..mesti stress binatang2 dalam tu hehe..bayangkan jalan nak g zoo tu ala2 petaling street ada kedai kiri kanan sampai hujung jalan nanti jumpa zoo...cam xpercaya situ diorang letak kan zoo

lepas tu kami gerak ke Tsutenkaku Tower, naik tingkat atas bole nampak pemandangan osaka dari atas...kt situ kita ada beli souvenir sebab kebetulan jumpa something yang murah so kita rembat utk budak2 opis...kat jepun ni souvenir paling murah 100 yen =rm4 kat daiso je la bole dpt 100 yen masa kt Tsutenkaku Tower jumpa souvenir 50 yen apa lagi..tros la rembat sebab tau xkan jumpa yg murah lagi dari tu..


 pass utk ari kedua pass ni dah include tix train pegi balik & tiket2 masuk sekali, klw hilang nanges la...beratus juga nilai dia
 ni mcm perkampungan jepun tp dalam bangunan...muzium apa tah nama dia..kt sini diorang akan adakan mcm waktu malam, waktu siang dia akan berubah2 waktu dalam masa 20 minit

 konon2 malam..
 baby faril comeii
























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

beshnya cuti2 jepun :)

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

syiokk jalan jalannnn

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

suka osaka,...bestnya tgk gambar2 sis kat sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...