MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 5, 2017

osaka trip : day 3 hunting for sakura & tulip @ tsurumi ryokuchi park

hari ke-3..nak nengok bunga sakura lagi..pastu ada bonus bunga tulip..wah teruja tau bile guide ckp nak tengok tulip..biasa nengok bunga plastik je kan kali ni bole nengok yg real punya...cam biasa pagi lepas breakfast kumpul kat lobby..maka berjalan kaki la kami ke train kali ni amek train dekat ngan rumah (pening wei jepun ni terlalu banyak stesen and terlalu banyak company ada 21 syarikat train mcm kita ada monorail, star, putra,ktm bayangkan diorang ada sampai 21 jenis train..) klw kt stesen kereta api diorang tu exit sampai ada 9 exit..hahah pening nak muntah nengok..klw sesat mcm wassalam la..salah exit mana2 kau pegi tak tau...

memandangkan aritu ari ahad so train tak bz and tak pack mcm biasa ari keje...nama tempat kami pegi ni tsurumi ryokuchi park, osaka. bole tahan juga nak menapak dari stesen keretapi..tapi sebab suasana kt sana panas pon dia terasa sejuk so xde la terasa penat sgt berjalan...lagi plak bile berjalan ramai2 kan klw jauh tu tak terasa je..borak2 skali dah sampai...

memula sampai kt tulip kembang tu allah..teruja rasa...eh tulip real....tapi dh kembang xbape lawa sgt nampak suka tulip kuncup tu..guide kata kami ni kira bertuah dapat tengok sakura pakej skali tulip sebab tulip ngan sakura berbunga hanya 2 minggu je dalam setahun...nak nengok sakura ngan tulip lagi kena tunggu la spring tahun depan pulak...

kat sini kami di beri masa 2 jam pegi la nak pusing2 satu taman ni amek2 gambar bagai..nanti 2 jam kemudian seme kena tunggu kt pintu masuk untuk balik..so kita pon berpecah la ikut guide..ada yg ada geng memasing tu jalan la sama2 geng kan..dah kita xde geng mmg berkepit ngan guide je sebab mmg dia je yg kite kenal hehe...

cuaca panas terik tapi berangin..alahai..cair rasa hati nengok tulip merah & kuning pastu ada sisa2 sakura yg tengah kembang tapi kebanyakan dah luruh sebab hujan lebat malam sebelum tu

siap2 nk g tengok sakura lagi
 tulip dah kembang






 bihan dari sungai petani founder bihan comestic cantik tau dia, kita dapat satu lipstick free hehe thanks bihan!












 rehat makan coklat cap kapal hehe..ni mmg klw g lawson je sure borong bawa bekal pastu bawa balik kl
 ni klw autumn ni cantik la daun warna oren kuning merah semua
 sebahagian dari rombongan
.ni seme total rombongan kami ada dari kl, kedah, perak, kuantan
.tiles dibentuk bunga tulip..

 singgah lawson bli coklat
 lunch kita nasi bli kat seven eleven tu panaskan je dalam microwave rasa dia mcm pulut skit sticky gitu..pastu kari ayam brahim ngan serunding daging dapat makan gini pon dah cukup rahmat dah..mana nak cari makanan camni kt jepun..asik2 sushi takoyaki ramen, tempura mahai lak tu



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...