MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 8, 2017

osaka trip : day 3 santa marina cruise, universal studio japan, tempozan giant ferries wheel

ok lepas abes nengok sakura ngan tulip, balik apartment utk makan & solat..lepast tu kul 2 kami bergerak ke destinasi seterusnya..nak naik santa marina cruise kat osaka port.sebelum nk sampai osaka port kami singgah beli souvenir kat kedai makcik semak, mira guide kami kata kedai makcik tu memang semak bersepah dia tak susun..nak beli barang kena korek2 plastik2 tu cari la sendiri baju size yang kau nak sampai jumpe hehe...kita ada la beli 3 helai tshirt kat sini..selai 1000 yen =RM40 amek 2 size budak utk mia & awish satu lg saiz dewasa pastu ada beli fridge magnet dia kira 3 ketol 1000 yen pastu dapat free gift 2 ketoi fridge magnet...

masa tengah dok packing2 tu mira ada ckp klw nak free gift banyak tolong la makcik tu pack, tolong kira jadi cashier dia..haha kita pon duduk depan makcik tu pastu tlg kira kan rombongan punya hasil soping masing2..pastu tolong bungkus..dah abes tu makcik tu kasi fridge magnet 5 ketol hahaha...baik gile pandai cakap melayu plak tu

then terus gerak naik santa marina cruise kat osaka port.ekceli kt sini xde ada apa pemandangan yg menarik pon dia just pusing2 port dalam 40 minit gitu..masa tu dalam kul 4 panas lagi..xde la pakai baju tebal masuk je kul 5 terus gigil...terus sarung jacket...memang dah standby je jacket dalam beg sebab suhu dia tak menentu...tengah2 panas kang dia sejuk tetiba pastu malam mmg sejuk la...

lepas turun cruise kami naik satu lagi feri kecik nak pegi hard rock cafe osaka, pastu nak g universal studio japan..kami nye pakej xde masuk usj (mahai tiket masuk RM300 lebih) so kami just amek gambar kt globe je...pastu ramai yg shopping kt hard rock cafe..kita nengok je la..xminat sgt bli tshirt hard rock ni..sesambil tunggu org lain shopping tu kita ronda2 je la kt sepanjang jalan ke usj & hard rock cafe pastu cam biasa singgah lawson bli coklat haha...tak abes2 borong coklat

 then terus gerak ke tempozan giant ferries wheel ni paling tinggi dalam dunia katanya..huii seram weh tinggi..utk lengkap satu pusingan tu amek masa 15 minit..mana2 yg gayat mmg dok diam keras je dalam tu ehee..kita gerak juga nak amek gmbr lain2 angle kan...cuak je diorang nengok kita kejap ke kiri kejap ke kanan..abes naik ferries wheel tros balik...penat weh....total berjalan utk aritu 12km! phewww padan la bisa abes kaki2 ni

kemain masing2 shopping
 dia lambak2 gitu je baju ngan fm


 prita & mak dia




 kakak2 yg sporting esp time bergambar


 kita pose jela..nak masuk xtau bile hehe insyallah ada rezki dtg lagi nxt time nk masuk plak












 yg bestnye kan mekap langsung tak bercapuk dari siang pas solat tu sampai mala menten je












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...