MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 24, 2017

osaka trip : fushimi inari-taisha

 ok lepas ke bamboo forest kat kyoto kami naik train pulak..ke kyoto tower utk solat & lunch...guide ktorg mmg akan bawa tempat solat yg proper...xde la kita nak kena semayang kt tepi2 sudut ke kat tempat open ke...dia nak kami selesa katanya...ok kat kyoto tower tu level 2 klw tak salah surau dia..lengkap sejadah & telekung siap ada telekung baru 2 helai xbuka lagi dok dalam plastik kami rasmikan hehehe...

oleh sebab ruang solat yg sempit terpaksa la bergilir2..oleh sebab kaum pompuan lg ramai dari kaum laki so kami kongker ruang solat lelaki sekali...nak kejar masa kan...dah abes solat..masing2 bertebar kat bawah kyoto tower tu utk lunch..sape yg nak makan pandai2 la bawa diri...memang sah2 xde makanan halal kt situ..kebanyakan bawa bekal tp ada juga wat yakin dan pasti makan pancake kat restoran dalam tu ada juga yg makan kt starbuck amek sandwich telor je..kita memang bawa bekal nasi beriani..lepak starbuck makan nasi briani ko mampu?hahaha...budak2 lain lg best..siap makan nasi sambal ikan bilis kari ayam bagai kt starbuck hahahah....lawak btol selambe je diorang..ala apadehal kita oder la air so bole la dok makan situ kan...

abes solat & lunch kami ke fushimi inari-taisha naik train dalam 5 station juga tak salah...masa ni hujan bertambah lebat..sejuk tak leh kata...so nak amek gambar pon tergendala skit la..amek cepat2 je...kena naik tangga utk ke tiang2 oreng tu..tempat ni kira mcm tempat suci diorang la..xde apa sangat kt sini...turun dari situ singgah beli crab stick seketol 500 yen..guide kita mira kata diorang dh kaji dan baca ingredient menda alah ni sebelum ni..xde benda yg meragukan...sedap juga..dah ujan2 lapa plak kan..dapat plak crab stick tu dia bertambah sedap rasa sebab rege dalam duit msia 20 inggit seketoi haha..

ok siap solat dah...ni kat station depan kyoto tower

 satu hapa xpaham hehee










 kita nye guide aka tuan punya trip jalan jalan
 ngan kak siti





 sejuk...dah masa ni xtahan lantak la org nak kata apa hahaha...kita sorang je pakai glove..
dah mmg jenis xtahan sejuk kan mmg dah spare awal2 dlm beg
 ni blom g time winter lg ni..klw winter camane la mau kejung
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

masa time akk pegi pun mmg sejuk smpi ntak kua2 tangan dalam poket...hahahaha

mamapp said... [Reply to comment]

Bestya .. Bila lah baru dpt jejak sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...