MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 26, 2017

osaka trip : hunting for sakura again!

haih...tak puas ati nye pasal kan..xpuas amek gambar ngan bunga sakura, ari ke-5 tu setengah dari group dalam 8 orang pagi2 dah gerak g airport.kami yang lagi setengah balik 19 haribulan so ada extra 1 hari..pagi tu memang aktiviti free and easy..sebab guide pegi airport hantar setengah ahli rombongan balik malaysia..so tinggal la kita sorang dalam bilik...pastu ada stengah lagi ahli rombongan masing2 ada aktiviti masing ada yg pegi jalan2 ada yg g shopping so kita pon decide nak kayuh basikal g amek gambar sakura

apartment mmg ada sediakan 2 biji basikal so kita pon amek la satu kayuh g taman belakang apartment tu dekat ngan osaka castle xjauh la klw kayuh basikal pon xsampai 1km sebab kena pusing sungai tu baru bole masuk kt taman yg ada sakura tu...

pepagi buta dah kayuh..hahaha sini kul 4 dah cerah..rilek je kayuh beskal sorang2..alhamdulillah tak de rasa takut or terancam pon kt sini orang kata kan jepun negara selamat..so far kita mmg rasa selamat la..xde la nk cakap besar kan..kita minta la elak benda xelok....ada satu contoh aritu g beli barang kat kedai wallet, henpon, gopro tertinggal dalam bakul basikal..kita sedap la pilih2 barang skali nak bayar lupa wallet seme dalam bakul basikal...keluar2 nengok seme menda tu elok lg dalam bakul..klw kat malaysia?wassalamu dah......

mmg puas la kita ronda satu osaka castle tu ngan basikal...nak jalan kaki complete kan satu pusingan agak jauh lebih kurang 5km nak pusing satu tembok osaka castle tu...masa ari kedua ktorg datang situ mmg xde la nak tawaf satu tembok kan....so ada kesempatan naik basikal tu abes la kita ronda....yang bestnya cucaca sejuk sikit tak berpeluh, mekap pon maintain je walaupon kayuh berkilo2 tawaf osaka castle hehehe....


 ni pantry bole masak2 skali
 breakfast kita ari ke-4 roti, air kotak jem seme di sediakan tp roti depa xsedap haha...liat sungguh aih..xpela wat alas perut jadi la kan....makan ngan serunding kita bawa dari malaysia
























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Azura Aziz said... [Reply to comment]

bestnya nana dapat ke jepun. dan nana nampak sweet di situ cia cia cia ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...