MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 25, 2017

pulau redang day 2 : berendam sampai rentung

 hari kedua kt pulau redang. pagi brekfast dulu kt cafe...makanan ada mcm2 pilihan juga....rasa pon not bad...memandangkan kami tak amek pakej snokerling..so kita bawa bebudak g long beach je la snokerling sendiri..amek life jacket & gugel chalet tu pastu suh staff diorang anta kat long beach..

dari kul 10 diorang mandi sampai la kul 1...amek ko..naik2 rentung abes dedua...adoi...orang panggil balik tak nak...sampai kan darwish sendiri yg ajak balik..bayangkan la...sebab dia dah puas la tu br dia ajak balik..mata dah merah dah..kepala dah panas risau takut demam...kita sempat la curi2 snokerling kejap...pakai kan darwish life jacket pastu suh dia tunggu tepi pantai..mmg dia dok situ je tak g mana2 hehe..dapat la juga amek gmbr underwater ngan ikan2 semua..tp xle lama la kan..darwish xde orang nengok

on the way dari long beach ke laguna resort nk tunggu trektor amek kita singgah redang beach resort bawa bebudak mandi swimming pool hahah selambe je..tak stay situ tp tumpang mandi..tp situ kolam dia xde kolam budak kita pon singgah laguna resort..ceh..wat mcm muka xbersalah masuk swimming pool diorang hahaha...ala kita bukan datang wat kotor pon..yg nk mandi bebudak je..makanye sambung lagi la diorang sejam kt situ...mandi lagi! hitam dan rentung lagi hahaha.... 

balik je chalet tros lunch dulu kt cafe...masuk bilik pengsan dua2...hahaha..rasakan nak sgt mandi laut puas2 kan..haa ibu kasi mandi sampai puas...tido tak ingat dedua tu....petang tu bawa lagi diorang mandi kat long beach....pastu terjumpa ngan best friend kita zaman kolej tu...hani & husband honeymoon kt redang..lawak btol..masa book tiket flight aritu saje la msg hani ajak g redang 5hb april pastu hani cakap eh! memang dia nak g redang date tu..heheh lawak camane la bole terfikir nak g redang date yg sama...

malam tu ada bbq (biasa amek pakej pulau malam last mmg akan ada bbq) makanan mmg terbaik..ada kambing, ayam, ikan bakar sedapppp gile okey...mmg terbaik la makanan dia puas hati betol












































 jumpe perantin baru kt redang






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...