MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 2, 2017

osaka trip : last day shopping @ dotonbori street

malam last kami kat jepun...oleh sebab masa 2nd day aritu g sini kita tak shopping apa2 & malam last tu rasa mcm nak perabes duit..so kita ajak la guide pegi lagi dotonbori street..kt sini hanya ada 2 kedai halal satu kedai orang malaysia satu lagi kedai india...

kat sini mcm petaling street la tapi dia sangat2 besar...sangat banyak simpang kiri kanan bole..xlarat nak tawaf seme kedai..kita mmg aim nak beli beg anello je sebab aritu masa kwn2 lain beli kita xbeli..hahah dh org kata beg tu murah kt jepun baru la kita hegeh2 nak beli...

pastu ada nampak satu kasut nike yg mmg kita idam2 nengok dlm internet aritu rege mahai RM500 ++ kt sini dapat RM200++ je..tp sayang xde size pulak!! arghh geram nye...beza kot harga...mcm beg anello tu kita beli RM130 kt malaysia RM299 klw beg kasut cam tu murah la sini tp klw makan mmg cam haram hahaha....nasi goreng pon rm40 kikiki

abes kami shopping terus mira bawa g makan kt kedai sushi halal..kedai kecik je mujor masa kami sampai ngam2 ada tempat bersila cukup2 la kami satu grup tu...masing2 oder menu lain2 so kami rasa la sikit2 not bad..seme bole masuk tekak makananya....

 signboard glico tu trademark tanda kamu dah sampai osaka
 nengok dia tulis dalam bahasa malaysia tu
 ni je rombongan yg tinggai ada lg 4 orang diorg shopping tah kemana tah
 kasut pujaan yg xde saiz
 beg anello jenis leather punya kt sini seme sama harga leather ke jenis kain ke sama je harga dia..tp hanya ada satu kedai yg murah & sama harga tu dekat kedai ketam besar btol2 depan pintu masuk




 dinner time..
 ramen pedas..tp xpedas pon
 chicken dumpling

.
ni sedap mee apa tah nama dia
  
takoyaki




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Rozita Cerita Ita said... [Reply to comment]

letih je muka masing-masing..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

murahnya kasut nike tu...beza banyak tu kat malaysia kan..sygnya xd saiz

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

cantik beg tuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...