MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, September 29, 2017

snokerling time!

haih..kali ni memang teruk juga serangan mabuk laut..mungkin sebab air laut pon xberapa elok...tu pasal sekali je join trip snokerling...sebab xsanggup nak muntah je kejenya dok dalam bot..masa ari pertama snokerling kt open sea ni dia bagi masa sejam je...lama juga la dok snokerling dalam tu..dah naik je atas bot, 5 minit camtu tros muntah....(memang dh bawa plastik siap2 hahaha..)

ikan xbanyak..mungkin sebab kami xbawa makanan..so bole tgk coral je la...xpuas sebenarnya sejam kt sini..tapi xleh nak lama2 juga laut dia berombak2 buat aku jadi pening.nak makan ubat mabuk takut nanti mengantok sudahnya terpaksa aku lawan...camni la nasib pecinta laut yang mabuk laut heheh..

ok meh kita blanje skit gambar2 underwater...mana gambar yg ada ikan tu depan chalet je..kat area laguna resort



















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, September 28, 2017

redang..untuk kali kedua tahun 2017

redang lagi???tahun ni je dah 2x...tahun lepas sekali..so dah 3x datang redang..mcm aku penah cakap dulu...sikit aku xpenah jemu...klw ada je tiket murah mmg aku xkisah nak datang holiday kt sini..tempat yang mendamaikan bagi aku pecinta laut...

sebenarnya trip ni konon2 ngan heng hiking...alkisah masa bulan 4 aritu datang bawa anak2 ramai plak kwn2 suh lead trip g redang..ok lah aku xkisah je sebab mmg aku suka redang pon pegi tiap bulan pon xpe hehehe...kebetulan juga balik je redang ada nampak promo tiket murah apa lagi..grab la tiket bulan 9 g ganu..ajakla kengkawan lain tu yang suh aku lead g redang sudahnye masing2 krik2..hahaha aku pon ajak la sape2 yang nk join..maka ni la dua partner aku utk trip redang kali ni (fiza kawan masa study & azie tu cam biasa la travel partner aku)

sebab book tiket murah nye pasal..maka mendapatla flight pagi buta...kul 3 pagi dah kluar umah sebab flight kul 6.15 pagi...sampai je ganu tros amek uber ke jeti syahbandar tambang RM15, masa sampai jeti kaunter xbuka lagi..so ktorg breakfast dulu la kat tepi2 jalan tu...

tiket feri kul 9.30 pagi (trip pertama ke pulau redang) ni kali kedua naik feri..kali pertama dulu ok je maybe sebab kali ni laut dia agak bergelora tp xde la besar mana pon...abes muntah segala apa yang aku breakfast pagi tu...adeh potong stim btol la...xbes wei muntah ni mood hilang nanti..makanya aku mmg dengan minyak angin kat tangan la sepanjang 1 jam 40 minit perjalanan dari jeti ke pulau redang..

sampai je redang kami tros check in kat redang lagoon, amek pakej sorang RM298 (ni pakej paling murah kt redang)

apa yang kami dapat dengan harga RM298

-tiket feri pegi & balik
-makanan sepanjang 3d 2n kat sana (2x lunch, 2x bfast,2x minum petang & 2x dinner, malam last bbq dinner)
-chalet tripple sharing (bilik xde almari dah murah kan..redho je la..beg memasing letak kt lantai je)
-3x trip snokerling

pakej ni memang aku direct book dengan redang lagoon, xyah nak pakai travel agent google je redang lagoon resort nanti call je direct utk book...tp kena book awal..ni pon aku tanya sebulan sebelum aritu dah full..mujor ktorg book 3 bln sebelum

makanan memang tip top...tak sempat lapar dah makan...hehehe....kali ni aku xjoin semua trip snokerling..sebab aku ni mabuk laut..aku join sekali je trip open sea masa ari pertama..ari kedua malas ikut sebab snokerling depan chalet pon dah cukup best bagi aku..
 masa ni br lepas muntah kena keluar amek angin luar hilangkan pening
 yeayy dah sampai






muka2 kekenyangan hehee
.abes dinner lepak tepi pantai depan redang beach resort dah mcm club!





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, September 27, 2017

short trip @ villa rimbun desa

dah lama berjinggut baru nak update...


ni sebenarnya bole kira last minit plan memandangkan kami berempat jenis sebok mengalahkan perdana menteri..jadi klw ada sape je cadangkan g oliday tros dia bagi date sekian2 maka seme kata setuju je tanpa banyak soal..bukan apa jgn ckp kita la..org lain pon sama..nak g jalan2 ni xleh nak proper plan sebulan sebelum ke dua bulan sebelum ke sure kelaut...last2 krik2...ni klw last mnt jalan je..seme ok plak dan2 memasing bole je ejas time utk oliday ehehe

maka ni la oliday pertama utk kami 4 sekawan bersama anak beranak masing2...cuti tanpa bapak2 ok..hanya mak2 dan anak2 sahaja...walaupon tak jauh mana dalam kl walaupon cuma 40 minit perjalanan punyala meriah masing punya la seronok...yang tak seronok nye deme ni keje bertekak je..nak2 awish ngan amie mmg pantang jumpe ada je menda nak di gaduhkan...kalau time baik tu kemain baik..klw gadoh kan aku lepuk kau kau lepuk aku haih la geram nak ikat boh dalam peti ais hahahaha....

ni short trip je satu malam je..jadi la yang penting anak2 happy...mmg nampak muka happy mia & awish...tuko baju je terjun..esok pagi2 org lain dok tido lagi depa duaorang dah ada dalam kolam..xreti sejuk btol..

villa ni comei je ada 2 bilik..muat la kami berempat bersama anak beranak masing2..siap bawa toto la..kita 3 beranak tido kat bawah je alas toto..xde hal..lagi sonok gitu eheheh...petang tu ada sesi bbq yang diketuai oleh chef kita aunty nuran...haih kenyang gile kot sampai ke malam sampai ke esok pagi makan makanan yg aunty nuran masak...

apa2 pun memang nak bagi 5 bintan utk tempat ni..sangat mendamaikan..sangat tenang..sangat selesa...kat dalam villa xde dapur ok..klw nak masak bawa la multicooker.kat luar pondok tu ada tempat bbq pon bole juga klw nak masak..tapi kena sewa RM50 seme peralatan di sediakan tinggal bawa barang masak sendiri je


Untuk booking dan pertanyaan, PM atau WA  di 013-3509705. (FB Villa Rimbun Desa)
Lot 22512, 48050 Lorong Belimbing, Kuang, Sg Buloh
*Rate:
*RM350 Isnin hingga Khamis
*RM450 Jumaat hingga Ahad, cuti sekolah dan cuti awam
*RM50 untuk BBQ facilities (peralatan dan perkakasan disediakan, hanya bawa makanan untuk dimasak sahaja)














.




 





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...