MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 28, 2017

redang..untuk kali kedua tahun 2017

redang lagi???tahun ni je dah 2x...tahun lepas sekali..so dah 3x datang redang..mcm aku penah cakap dulu...sikit aku xpenah jemu...klw ada je tiket murah mmg aku xkisah nak datang holiday kt sini..tempat yang mendamaikan bagi aku pecinta laut...

sebenarnya trip ni konon2 ngan heng hiking...alkisah masa bulan 4 aritu datang bawa anak2 ramai plak kwn2 suh lead trip g redang..ok lah aku xkisah je sebab mmg aku suka redang pon pegi tiap bulan pon xpe hehehe...kebetulan juga balik je redang ada nampak promo tiket murah apa lagi..grab la tiket bulan 9 g ganu..ajakla kengkawan lain tu yang suh aku lead g redang sudahnye masing2 krik2..hahaha aku pon ajak la sape2 yang nk join..maka ni la dua partner aku utk trip redang kali ni (fiza kawan masa study & azie tu cam biasa la travel partner aku)

sebab book tiket murah nye pasal..maka mendapatla flight pagi buta...kul 3 pagi dah kluar umah sebab flight kul 6.15 pagi...sampai je ganu tros amek uber ke jeti syahbandar tambang RM15, masa sampai jeti kaunter xbuka lagi..so ktorg breakfast dulu la kat tepi2 jalan tu...

tiket feri kul 9.30 pagi (trip pertama ke pulau redang) ni kali kedua naik feri..kali pertama dulu ok je maybe sebab kali ni laut dia agak bergelora tp xde la besar mana pon...abes muntah segala apa yang aku breakfast pagi tu...adeh potong stim btol la...xbes wei muntah ni mood hilang nanti..makanya aku mmg dengan minyak angin kat tangan la sepanjang 1 jam 40 minit perjalanan dari jeti ke pulau redang..

sampai je redang kami tros check in kat redang lagoon, amek pakej sorang RM298 (ni pakej paling murah kt redang)

apa yang kami dapat dengan harga RM298

-tiket feri pegi & balik
-makanan sepanjang 3d 2n kat sana (2x lunch, 2x bfast,2x minum petang & 2x dinner, malam last bbq dinner)
-chalet tripple sharing (bilik xde almari dah murah kan..redho je la..beg memasing letak kt lantai je)
-3x trip snokerling

pakej ni memang aku direct book dengan redang lagoon, xyah nak pakai travel agent google je redang lagoon resort nanti call je direct utk book...tp kena book awal..ni pon aku tanya sebulan sebelum aritu dah full..mujor ktorg book 3 bln sebelum

makanan memang tip top...tak sempat lapar dah makan...hehehe....kali ni aku xjoin semua trip snokerling..sebab aku ni mabuk laut..aku join sekali je trip open sea masa ari pertama..ari kedua malas ikut sebab snokerling depan chalet pon dah cukup best bagi aku..
 masa ni br lepas muntah kena keluar amek angin luar hilangkan pening
 yeayy dah sampai






muka2 kekenyangan hehee
.abes dinner lepak tepi pantai depan redang beach resort dah mcm club!





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...