MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, November 16, 2017

kalumpang, kuala kubu bharu

selama ni dok tengok dalam fb, lepas tu ada sorang kawan pernah suggest dia ckp kau suka pegi sungai kan?try la pegi kalumpang...ok lama dah citenye kawan dok suggest tu..sampai last month weken tu xde buat apa...si mai geng hiking wasap ajak g picnic kt kalumpang...mmg last minit..dia msg ari sabtu ajak g ari ahad...

kita pon set la ngan si zura & family carpool naik kete zura pastu kete plak parking lrt gombak, nak g kalumpang kena ikut highway plus keluar exit tanjung malim lepas tol belok kanan pastu terus je nanti ada signboard kalumpang

sungai kalumpang ni terletak dalam kawasan perumahan orang...tak sangka ok punya la cantik...air jernih, bersih xde sampah merata..rasa mcm belum tercemar la kalumpang ni.serius tak sangka lawa gile tempat ni..menyesal xpegi dari dulu....

ktorg pon buka la fly kt situ..hubby nye zura bawa segala mak nenek kelengkapan mcm dok dalam hutan hahaha..siap bawa stove, masak air buat air kopi, bawa dapor kecik siap buat cekodok..heaven gile...tengah panas mandi sungai pastu dah sejuk2 minum plak air kopi ngan cekodok panas2 hehe...

memang akan repeat lagi dtg sini insyallah nk bawa budak2 nak stay kt chalet ada 2 chalet kt situ kalumpang resort & the nahara..tp hujung2 tahun gini kena stop kejap aktiviti2 mandi sungai, aktiviti hiking..nxt year sambung balik akviti dengan alam

,













Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...