MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, January 31, 2017

from celcom tu webe

gudbai celcom...kita xperlukan awak lagi dah..dulu gudbai maxis sebab celcom offer pakej menarik tp skarang webe offer paling terbaik antara semua...

dekat sebulan guna line webe ni..so far selama sebulan ni tak keluar lagi dari kl so far dok dalam kl ni xde la problem apa..xtau la nanti keluar dari kl jadi slow ke apa kan..ahh xkisah la janji dalam kl line tip top. bayaran untuk register RM106 so nanti bil dia akan pro rate la kan...fyi, webe ni under tm tau

satu nama boleh sub 4 line kat bawah dia...so nanti kata la asben korang nak duduk bawah korang..dia xpayah bayar registration fees RM106 tu...untuk subline plak bil dia kira cam ni

1st line - RM79
2nd subline - RM69/month
3rd subline - RM59/month
4th subline - RM49/month
5th subline - RM49/month

so andaikata korang nak guna semua subline tu masukkan nama adik beradik ke apa sampai habis 5 line tu, kira2 dalam sorang RM64.00++ sebulan klw bahagi 5 line tu.jimat weh...kita ni stakat ni amek 2nd subline je untuk mia senang nanti nak call dia klw weken dia tak de.

kenapa kita cakap webe offer pakej paling terbaik antara semua?sebab nye ialah..

- unlimited call (semua nombor celcom ke, digi, maxis, no rumah)
- unlimited sms
- unlimited internet
- xde kontrak, so rasa2 klw pakai line kt umah korang tak ok bole je terminate xde penalti
- bil RM79/month masuk gst dalam RM83++ gitu.

so sape berminat sila la terjah website webe daftar cepat sebelum promo tamat 11 feb ni..lepas abes promo harga akan jadi RM199/month




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 25, 2017

wordless wednesday


 bagan lalang
14 january 2017

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, January 23, 2017

xpdc gua batu maloi, kuala pilah

 kita try join caving pulak...last minit juga ni join sebab kebetulan weekend tu anak2 takde so cam biasa mak dia mana bole dok diam....hehe tq zura selalu ajak join buat aktiviti2 sehat gini..ni antara salah satu aktiviti lasak yang teringin nak buat..akhirnya dapat juga merasa...

bayaran hanya RM45 (upah guide +pakej siap lunch) kami gerak dari cheras kul 6.30 sampai gua batu maloi agk lewat sebab berehenti2 tunggu orang la apa..sampai sana dalam 8.30, pastu dengar briefing skit buat strecthing & baca doa sebelum memulakan ekspidisi...aritu xsempat breakfast tau...lapa kebulur masuk dalam gua yg sejuk & gelap gelita.

start masuk gua dalam kul  9 pagi...seme pakai head lamp aku je xpakai haha sebabnya join last minit xsempat carik head lamp...dari mula masuk gua lagi dah mencabar, merangkak...menonggeng, terlentang, mengiring, terlangkup haih la segala posisi la penat lagi memenatkan...ada 24 pitstop nak sampai ke penghujung..sumpah penat...ada masa kena menyelam nak melepasi gua ke sebelah sana serius cuak juga masa tu dah la gelap kan entah apa dalam air kita xtau...sepatutnya target keluar dari gua dalam kul 1 lebih camtu

tapi memandangkan ktorg clash dengan trip grup lain yang kemain ramai peserta nya jadi terpaksa la menunggu diorang lepas dulu...bayangkan la dari kul 9 dalam keadaan basah sampai kul 3 lebih gitu masih dalam keadaan basah sejuk tak yah kata la..sesambil masuk gua guide cite la sikit asal usul nama gua ni..and ada juga cite2 mistik di sebalik gua ni..di katakan zaman dulu maloi (pawang) bercinta dengan puteri bunia so kira2 mitos tempat ni berkaitan dengan bunia punya tempat la...ada juga kat check point yang kita bole nampak batu berbentuk sampan, ada tu dekat batu tu terbentuk rupa lelaki dan perempuan yang mana di percayai gambaran putera dan puteri maloi

dah meredah segala genap lubang, masuk air terjun la hape akhirnya kami keluar juga kat darat dengan memasing dah kebulur haha...so dah naik darat ada last check point air sungai kecik gitu pastu kena berjalan dalam 15 minit untuk sampai ke tempat permulaan tadi...sampai kt tempat briefing lunch kami dah sedia menanti...lapa gile wei..lauk plak sodap tu dia makan xingat orang dah...dangan bayaran RM45 sangat la berbaloi trip ni...sesuai la untuk sape yang sukakan cabaran sape yang sukakan lasak kita syorkan korang try lah...pengalaman semua ni..atleast kita ada la cerita nak cite kan kat anak2 ibu pernah merasa masuk gua heheh....

maka sini ada la sikit gambar untuk sape yang berminat nak nengok xminat sudah hahaha..sorry la gambar dalam gua banyak yg blur gelap tah kena sumpahan bunian ke apa gambar banyak xjadi...redha je la

 naked face i tu korang abaikan dah masuk gua xkan nak melawa2 makeup plak kan hahaha
 berehenat sebentar





 nampak tak baru tu menyerupai gambaran lelaki & pompuan
.masa ni muka memasing lega..akhirnya keluar juga dari gua setelah berjam2 dalam keadaan basah & gelap

 last checkpoint kita

 group photo

 ok kena berjalan sket nak g kem


 sebelum keluar jumpa dulu bukit maloi..kawan2 seme panjat kita malas dah xlarat dah so just posing je tepi ni di katakan tempat kita berdiri ni dulunya tempat pertukaran antara alam bunia ngan alam manusia kira pintu ke alam bunia la katanya
 ni seme kawan2 baru kita..kenal zura & asben dia je lain2 seme tak kenal...
dia camni la tiap kali kita pegi buat aktiviti adventure gini akan jumpa la kawan2 baru...
pegi hiking dapat member
pegi water rafting dapat member
pegi caving dapat member
 diorang ni seme jenis aktif hiking...ada je projek hiking diorang larat & xlarat je nak join



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 20, 2017

holiday alone?

 pernah kah?bercuti sorang diri?hahaha serius ni lagi satu keje gile tak penah2 di buat holiday sorang2 kan...well saje je nak cabar diri sendiri n saje je nak rasa bersendirian tanpa di ganggu sesiapa....apa pun tarikh 31.12.2016 aku akan ingat sampai bila2..sebab berani holiday sorang2..memang sentiasa doa..moga xde jadi apa2 xde orang jahat ke apa..memang berhati2 sangat masa tu...update kt ig & fb pon tak tag location memang di rahsiakan location tu utk keselamatan diri....

ala bukan g jauh pun....pegi pd je sorang2..dah tu travel partner kita pegi travel tempat lain so terpaksa la membawa diri sorang2 memula cam xde arah tuju dah naik highway baru decide nak g pd memang gile je perangai xabes2 hahaha...

memang saje cari kawasan yg senang makan, kawasan yang tak sunyi dan kawasan yang strategik..so kita pilih pd waterfront sebab situ kedai makan belambak2 hotel plak jenis tak tinggi jenis hotel 3 tingkat je...stay dekat pd waterfront hotel amek bilik mengadap laut not bad juga harga dia, tapi xpe sebab strategik dan selamat bilik bole tahan besar..bawah hotel je kedai2 makan ada paprich, starbuck, mcd mcm2 kedai makan...so malam new year kita kat pd la sorang2 nengok bunga api dari dalam bilik je xberani keluar tengah2 malam sebab sorang kan...

esoknya damia call..kata tak jadi balik ari ahad nak tambah sehari lagi cuti dengan nenek dia...ok kita pon dah check out time tu...buka fb nengok ada member contest ada kt pd tros ajak dia lepak minum..borak2 lama juga cite pasal kemenangan contest semua..tips2 sikit..dah tu gerak balik kl...pastu tah camane masa dekat nilai tu gatal buka waze, nengok tadom hill resort jauh tak..eh masa buka waze tu tengok 27km je dari exit nilai..xjauh ni terus exit nilai menuju ke tadom...hahah ko memang gile la....sampai tadom tak mandi pon..memang ada bawa baju spare tapi malas sebab sorang kan....so lepak2 je la..sampai kul 6

dah kul 6 tu rasa nak tengok sunset so kita lajak skit ke pantai morib.....lepak situ nengok sunset pastu nak balik dah penat...check in pulak dekat hotel morib...wah sronok btol hidup kau kan....hahaha...











tadom hill resort banting
 pantai morib
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, January 19, 2017

short trip to pantai timur

kl-cherating-pantai kemasek, terengganu- teluk cempedak - jerantut

keje gile semua ni...aritu la masa bln 12 cuti public holiday xingat sempena apa...budak2 tak de weken tu cam biasa la mak dia mana bole duduk diam...memang xde apa plan pun cuti aritu...tetiba celik mata ari sabtu tu tros msg kawan opis ajak g cherating! hahaa..tekejut la kawan tu tetiba je xde plan apa ajak g cherating..seb baik la dia kaki melayan je..memang kaki jalan juga kan..senang ajak orang cam gini

pagi tu breakfast dulu pastu terus gerak g cherating, first time ni drive sendiri g pahang..biasa ada orang tolong drive kan..hahah tu dulu la skang memang lone ranger..xyah nak bergantung2 sangat ngan orang nanti xle gerak ke mana2 nanti

on the way ke cherating cuaca cantik je..xpanas tak hujan dia mendung je..so xde la kita ni ngantuk sangat....dalam 2 jam setengah perjalanan kita pon sampai cherating..dengan xde book chalet ke apa kita main terjah...seb baik ada bilik kosong....stay dekat tanjung beach resort, cherating rate RM120 semalam kira ok la..ada tempat bermalam...kawasan chalet ok cuma dalam bilik tu cam kurang fasiliti sket..selimut nipis sejuk nak mampos...walaupon amek bilik kipas je kan..tapi masa tu hujan..dari petang kita sampai tu hujan sampai malam sejuk gile la...dah la water heater tak berpungsi...xmandi aku hahaha....

oleh sebab hujan je dari petang tu maka dok ontok2 dalam bilik je..tunggu kul 6 tros g dinner kemain awal dinner kan..sebab memasing tak lunch...lapa kemain..maka nye malam tu kita gugel la ikan bako & seafood femes kt cherating, rata2 keluar WAIB nama kedai dia xjauh dari chalet 2km gitu je...pilih la sotong, lala & ikan balak. tomyam campur total RM63(rasanya harga tu ok xmahal sgt) tapi malangnya seme makanan tak berasa tau..sebab kita lapo je tu abes seme...memang out sorry waib memang tak pegi dah lepas ni....

balik chalet tu lepak jap tepi laut..pastu malam tu g melepak minum kedai2 tepi jalan, lintas dari chalet...tak tau kenapa masa ktorg pegi aritu sunyi sepi cherating..maybe mak pak bz nak siapkan anak2 masuk sekolah so orang tak de dah g cuti2 kot...serius xpernah kita g cherating sunyi camtu...last pegi 5 tahun sudah tu mcm happening la juga ada kedai2 jual cenderamata segala...ni xde seme kedai2 tutup










 tamat hari pertama..

 ***********************************************
hari kedua..


ni hari kedua kat cherating..baru jumpa matahari...check out awal sket sebab nak breakfast kat hai peng kopitiam kat chukai, terengganu...dah makan singgah pantai kemasek xjauh pon saje dok lepak2 tepi laut...pastu patah balik ke kemaman..singgah beli satar, kopok lekor & kopok keping...teruskan perjalanan konon2 nak g jerantut..dah masuk bandar kuantan nampak plak signboard teluk cempedak...eh singgah plak teluk cempedak..ye la penat kot kita sorang je drive...kawan tu xreti drive so memang banyak la pitstop ktorg ni.

dah lepak2 teluk cempedak makan kopok lekor ngan satar singgah pulak kula cakes tapau mango cheese cake...pastu terus gerak ke jerantut rumah azie... esoknya lepas breakfast terus balik kl....phewww...abes dah cite trip gile yang tak dirancang tapi best ni hehe....next time bole buat lagi keje gile camni





 singgah pantai kamasek


 balik dari pantai kemasek singgah beli satar dekat geliga on the way ke INTAN situ memang port pebret
 pastu kat pintu gerbang kemaman tu singgah beli kopok lekor & kopok kering

 singgah pulak teluk cempedak


 singgah kula cakes kat kuantan town tapau mango cheese cake sedap nak mati wei rugi beli 1
 singgah rumah azie kat jerantut
 masa untuk pulang ke pangkal jalan..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...