MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, January 30, 2018

Short Gateway to Langkawi with Airasia Domestic Flight

Hello and welcome back guys. How am I feeling? I am good. Of course I’m good sebab I just came back from an unforgettable holiday in Langkawi Island. Bila dah good ni boleh lah I sambung bekerja keras membanting tulang empat kerat ini.
What is so good about Langkawi? It is because I’m in the middle of my hectic schedule and been dreaming of a short and sweet gateway to release all the stress and tension. So yang paling affordable and available and reasonable adalah Pulau Langkawi.

Percutian tiga hari dua malam which is I pergi masa weekend je. Jumaat pagi tu I was having a serious headache so I thought that I need a getaway. Terus capai phone to find airasia flights. Jumaat petang lepas habis kerja terus head off to KLIA2 dengan menaiki ERL. Sampai KLIA2 berlari-lari anak lah I menuju ke boarding hall sebab flight I ke Langkawi jam 7.50 malam. Senang boleh lari boleh rush sebab I pergi gateway ni sorang-sorang je. Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Langkawi hanya mengambil masa selama 1 jam 20 minit. Tapi disebabkan terlalu penat I terlelap lah sekejap sampai announcement kapal terbang dah nak landing.

Happy nya rasa selamat sampai Langkawi. Terus cari teksi minta hantarkan I ke Pantai Cenang. Sebab apa I ke Pantai Cenang sedangkan I nak release stress? Pantai Cenang kan bising waktu malam. Sebab I ni jenis pecinta busy nightlife. Apa yang buatkan I release stress tu bila I tak payah fikir pasal kerja tapi pergi jalan-jalan makan-makan beli-beli sikit. Hehehe. That is my kind of gateway to clear up semula my mind ni. Different people different ways of handling stress okay. Kalau korang jenis release stress di tempat yang mendamaikan korang boleh pergi ke Pantai Desaru, Pantai Pasir Hitam ke dan etc. Okay back to my story, sampai je Pantai Cenang terus I buka apps Traveloka.com di phone and search for the best deal stay and I got one. Betul-betul depan Underwater World ada McDonalds ada deretan restoran-restoran.


I went for check in and keluar
cari makanan untuk dijamah. Dah lapar sangat pergi restoran dan of course I
ordered only seafood dishes yang small portion for seorang makan. Balik hotel I
minta receptionist carikan kan ticket untuk ke Pulau Payar sebab dah lama
doo doo doo doo. So I nak pergi situ. Keesokan paginya, I siapkan bekalan
tengok kawan-kawan pergi Pulau Payar Marine Park ni. Air jernih ada baby sharks
so mesmerised with its beautiful island. Kecil je pantai nya tapi air jernih
penting dan bas datang ambil di depan hotel. Setiba saja di Pulau Payar, I was
hijau kebiru-biruan tu buat rasa nak terjun terus ke dalam air.




So basically I spent that whole day enjoying the beautiful mother nature. Snorkeling berjam-jam tak terasa pun sampai tengok jari ni dah macam nak reput baru sedar lamanya berendam dalam air. Balik je ke hotel, makan dulu then terus pergi cari foot and body massage dekat area hotel. What a relaxing massage. Keesokan hari pula which is my last day, I pergi cable car riding up to Gunung Mat Cincang. Disebabkan pergi pagi-pagi so queue pun tak panjang lagi. Di atas sana I got to witness such a majestic view of green, lush jungle and the sparkling blue ocean. As the wind blew, my stress and tension slowly faded away. I pun bergerak lah pulang ke hotel untuk check out dan ambil teksi ke Langkawi International Airport. Macam biasa, the best domestic and economical flight is Airasia. Sebab I personally rasa selesa terbang bersama Airasia. Wahhh.. Okay I have got to go. Sambung kerja jom. Stay tuned !




Wednesday, January 24, 2018

majlis pelancaran my litte heroes yusuf & bujibu




ANMUM ESSENTIAL MEMPERKENALKAN HANIS ZALIKHA DAN ANAKNYA YUSUF SEBAGAI DUTA

Petaling Jaya, 17 Januari 2018 – Sepanjang kariernya dalam dunia hiburan, Hanis Zalikha sememangnya dikenali sebagai pelakon, hos dan usahawan yang berjaya di kalangan rakyat Malaysia. Namun peranan terbaharunya sebagai ibu dianggap sebagai yang paling penting dalam hidupnya. Beliau memilih untuk memberikan perhatian sepenuhnya terhadap anaknya, Yusuf dan ini terbukti dengan perubahan yang dilihat pada perjalanan kariernya terkini. Sehubungan dengan itu, para peminat akan dapat menyaksikan kehidupan harian Hanis dan keluarganya sebagai Duta baharu Anmum™ Essential dalam rancangan realiti televisyen terbaharu di ASTRO RIA (Saluran 104), ‘My Little Heroes’.

“Sebagai seorang ibu yang bertanggungjawab, Hanis hanya inginkan yang terbaik untuk tumbesaran Yusuf. Beliau akan memastikan Yusuf mendapat keseimbangan dari segi nutrisi yang baik dan juga stimulasi untuk menyokong perkembangan mental, emosi dan sosial. Cara penjagaan anak Hanis sepadan dengan mesej jenama kami. Ditambah pula dengan pilihannya untuk memberikan susu Anmum™ Essential kepada Yusuf menjadikan beliau calon yang terbaik untuk dipilih sebagai duta Anmum Essential.” kata Karen Ong, Pengarah Pemasaran, Fonterra Malaysia. “Kami juga sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Hanis dan Yusuf dalam rancangan  ‘My Little Heroes’ sebagai penaja utama. Keletah Yusuf yang periang, bijak, bersifat ingin tahu serta mudah menyesuaikan diri dengan sesiapa sahaja telah menjadi perhatian ramai peminat. Oleh itu dalam program tersebut, para peminat akan mempelajari petua-petua keibubapaan dan tips-tips berguna daripada Hanis sepanjang membesarkan Yusuf.

Kanak-kanak aktif yang sedang membesar memerlukan nutrisi optimum serta stimulasi yang betul untuk menyokong perkembangan mental, emosi dan sosial mereka. Gabungan stimulasi dan nutrisi penting seperti DHA and Gangliosida (GA®)* sangat penting untuk menyokong perkembangan otak**. DHA menyokong perkembangan otak [1]sementara Gangliosida pula membantu dalam hubungan sel-sel otak[2]. Apabila sel-sel otak berhubung, kanak-kanak akan lebih cepat berkembang dari segi memori, pembelajaran dan memahami perasaan. Anmum™ Essential yang kini dengan Mind-Q Connect mengandungi DHA dan dua kali ganda GA®* (Gangliosida) serta fosfolipid dan protein.

“Saya sangat berbangga dapat menjadi duta Anmum™ Essential kerana jenama ini mempunyai persamaan dengan impian saya iaitu untuk memberikan Yusuf nutrien-nutrien penting bagi menyokong tumbesaran dan perkembangannya. Sebelum ini, saya tidak mengetahui yang otak kanak-kanak mengandungi 15 hingga 500 lebih Gangliosida daripada tisu-tisu lain dalam tubuh mereka! Walaupun saya sentiasa memastikan Yusuf mendapat hidangan yang seimbang, namun manfaat tambahan DHA dan Gangliosida masih diperlukan untuk menyokong perkembangan otaknya,” kata Hanis Zalikha. “Selain itu, saya juga menyukai formulanya yang tidak mengandungi gula tambahan dan diperkayakan dengan vitamin, mineral dan serat makanan.  Bagi saya, Anmum™ Essential adalah pilihan yang tepat untuk susu tumbesaran kanak-kanak!”
Untuk lebih banyak tips keibubapaan dari Hanis, saksikan bagaimana beliau membimbing Yusuf untuk meningkatkan perkembangan mental, sosial dan kemahiran sosialnya dalam ‘My Little Heroes’, yang akan ditayangkan di Astro RIA Saluran 104 pada hari Rabu, 31 Januari pukul 9 malam, serta saksikan episod baharu pada setiap hari Rabu. Ketahui lebih lanjut tentang Anmum™ Essential di www.anmum.com/my.

bertempat di blokke cafe citta mall, minggu lepas saya berpeluang menyaksikan majlis pelancarna rancangan realiti keluarga hanis zalikha  my litte heroes yusuf & bujibu. 













Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 17, 2018

harbour town, gold coast australia

hari ke-4 free and easy...kami pakat nak pegi harbour town klw kat malaysia ala jpo gitu la..ada free shuttle di sediakan untuk tourist tapi kena book sehari sebelum nak pegi..samada book via online g kat https://harbourtowngoldcoast.com.au/shuttle atau pun boleh minta hotel call kan booking untuk kita

mcm ktorg duduk alpha sovereign dia pickup dekat marriot hotelm sebelah je hotel ktorg so kena menapak sikit la ke marriot tunggu bas kt situ..dari hotel dalam 20 minit je..sampai kt sana dia suruh kita register nama dekat harbour town tourism longe..situ dia ada sediakan coffee, tea & free wifi, mcm biasa dia akan tanya nak balik pukul berapa...ktorg memang pilih time yang last..

kt situ setiap sorang diberi satu kad tourist discount card utk melayakkan kita dapat 10% discount utk outlet2 terpilih.aku xde soping apa pun..bli wallet smiggle mia,perfume, souvenir sikit lepas tu lapa singgah makan kt ispa kebab..situ je kedai makanan yg halal...kebab saja $9.9 guna discount card dapatla $8.9 dalam (RM28) kebab sini mmg besar..wlpon amek size regular memang termenung nak mengabeskan

dah abes kt situ ktorg terjah woolworth sebelah dia..dia mcm tesco gitu la..sampai situ ada satu market kecik jual buah & sayur murah gile! bayangkan stoberi 15 peket 5 dollar je..ceri 5kg 15 dollar,tomato satu kotak besar 5 dollar yatuhan meroyan tau tgk brg2 kt situ seme murah gile2...tak menahan ktorg rembat gak la ceri & stoberi

masuk woolworth bli coklat pod ngan susu dare masyallah susu dare tu sedap nak mati wei...serius sedap gile adoi sampai arini teringat2 kt tekak rasa dia..coklat tu pon sdap gile...kebetulan ada sale coklat tu borong banyak gak la..aku ni antu coklat haha heaven oii bole sopim coklat.

dah kul 4.30 baru settle shopping...rebeh tangan kiri kana dengan buah,perfume segala...puas ati dapat sopim murah2

ni email confirmation , email sehari sebelum nak g sila pilih time yg kita nak
sesambil nunggu bas
 acah2 dok marriot hahaha padahal tumpang tunggu bas





 murah!











 ada menu nasi goreng..tp bukan kedai malaysia
 smiggle!



duit makin menyusut







 klw nak bli minyak wngi murah sila beli kt chemist














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...