MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 17, 2018

harbour town, gold coast australia

hari ke-4 free and easy...kami pakat nak pegi harbour town klw kat malaysia ala jpo gitu la..ada free shuttle di sediakan untuk tourist tapi kena book sehari sebelum nak pegi..samada book via online g kat https://harbourtowngoldcoast.com.au/shuttle atau pun boleh minta hotel call kan booking untuk kita

mcm ktorg duduk alpha sovereign dia pickup dekat marriot hotelm sebelah je hotel ktorg so kena menapak sikit la ke marriot tunggu bas kt situ..dari hotel dalam 20 minit je..sampai kt sana dia suruh kita register nama dekat harbour town tourism longe..situ dia ada sediakan coffee, tea & free wifi, mcm biasa dia akan tanya nak balik pukul berapa...ktorg memang pilih time yang last..

kt situ setiap sorang diberi satu kad tourist discount card utk melayakkan kita dapat 10% discount utk outlet2 terpilih.aku xde soping apa pun..bli wallet smiggle mia,perfume, souvenir sikit lepas tu lapa singgah makan kt ispa kebab..situ je kedai makanan yg halal...kebab saja $9.9 guna discount card dapatla $8.9 dalam (RM28) kebab sini mmg besar..wlpon amek size regular memang termenung nak mengabeskan

dah abes kt situ ktorg terjah woolworth sebelah dia..dia mcm tesco gitu la..sampai situ ada satu market kecik jual buah & sayur murah gile! bayangkan stoberi 15 peket 5 dollar je..ceri 5kg 15 dollar,tomato satu kotak besar 5 dollar yatuhan meroyan tau tgk brg2 kt situ seme murah gile2...tak menahan ktorg rembat gak la ceri & stoberi

masuk woolworth bli coklat pod ngan susu dare masyallah susu dare tu sedap nak mati wei...serius sedap gile adoi sampai arini teringat2 kt tekak rasa dia..coklat tu pon sdap gile...kebetulan ada sale coklat tu borong banyak gak la..aku ni antu coklat haha heaven oii bole sopim coklat.

dah kul 4.30 baru settle shopping...rebeh tangan kiri kana dengan buah,perfume segala...puas ati dapat sopim murah2

ni email confirmation , email sehari sebelum nak g sila pilih time yg kita nak
sesambil nunggu bas
 acah2 dok marriot hahaha padahal tumpang tunggu bas





 murah!











 ada menu nasi goreng..tp bukan kedai malaysia
 smiggle!



duit makin menyusut







 klw nak bli minyak wngi murah sila beli kt chemist














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya!!cantik betul tempatnya dan makeup2 tu murah2 ye?

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... [Reply to comment]

aku pegi perth dlu pon borong sakan minyak wangi... air dare tu memang sedap gillss

Ezna Ahmad Khalili said... [Reply to comment]

Boleh tak masa gi Gold Coast tak singgah pon sini...macam rugi la pulak....huhuhu...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

fuhh tak sabar nak gi OZ heehhe

Ezna Ahmad Khalili said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

Cepat Suzz Cepat...Hee hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...