MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 15, 2018

movie world

hari kedua bermula la aktiviti yang travel agent aturkan.pukul 9.30 pagi kena tunggu dekat bustop jalan besar depan hotel, bas pickup kat situ...nanti dah masuk dia akan tanya nak balik pukul berapa ada 2 pilihan masa, haruslah kita amek yang last sekali kul 5 petang..kalau nak naik bas sendiri andaikata tak nak amek pakej pon senang je..depan hotel ada banyak bas untuk pergi theme park, ada tulis kat situ bas no berapa utk kemana2...

pakej kami ni xde breakfast sebab dia dah tukarkan breakfast tu kepada lunch 2x.katanya kalau breakfast rugi sebab apa je yg kita bole makan setakat bread ngan cereal je..so diorang tukarkan kepada lunch tapi dapat 2 hari je lah..xkisah pun ktorg sebelum gerak dah siap2 makan kt hotel, makan roti, biskut je alas perut. sampai kt movie world lebih kurang pukul 10 lebih..panas tuhan je yang tau...

setiap roller coaster q sejam! sejam ok...so dah buang masa kt situ dah..tu pasal xleh naik seme q je dah lama...terpaksa la ktorg pilih2 ride yg menarik utk naik...byk mainan yg xdpt main..sebab petang tu dah ujan lebat...ktorg nak rasa naik green lantern coaster kan..ujan2 pon bantai naik hahah abes basah baju

lunch ktorg dekat legend restoran, makanan halal style buffet teruja tengok nasi lauk ayam,ikan haha..baru 2 ari xmakan nasi lauk2 dah gembira jumpe lauk..sedap juga makanana..mujor juga kami dah abes makan tetiba datang pelancong dari negara china astaga..dia nye amek makanan sampai licin ko! sampai penuh meja berpinggan2 mcm tk penah jumpe makanan!

dah abes makan tu sambung main2 apa yang bole...mmg xdapat nak main semua sebab orang ramai...dah kul 3.30 semua beratur tunggu parade, ni pon mcm kt uss juga la..ada parade keluar la semua karektor berjalan kt atas tu..ada superman, wonder women, cat women, batman, bugs bunny, tweet bird,scoobee doo, green lantern mcm2 lagi


 roller coaster superman belakang tu xsempat naik...org ramai
 Dc rival hypercoaster (paling tinggi antara semua roller coaster yg ada) fuh gayat gile ..ms kt atas tu rasa menyesal pon ada naik hahaha...
yang membuatkan dia seram dia hanya ada cover kt pinggang je mcm seat belt gitu tp kat bahagian dada tak de cover...tu yg rasa mcm melayang nak terkeluar dari seat...tudung tak yah cite la..hampir free hair aku kt atas tu hahahah naseb baik ada kerongsang klw tak memang keluar movie world tu free hair

scooby doo coaster,roller coaster dlm gelap pon adventure juga ada masa dia kebelakang pastu naik mcm lif dlm 5 tingkat bangunan gitu
.green lantern coaster,ni kurang takut skit sebab track pendek tp yang ada part kepala kt bawah dgn beraninya buka mata pastu jerit2 cm org gile sebab mat salleh sebelah pon mcm org gila last skali masuk 4d theather,yang ni sebijik mcm 4d kt uss singapore,kerusi wayang tu bgerak2,ada rasa duri cactus kt kaki,angin tepi telinga & ada air terpercik kt muka 









.



ngan dia sorang je kita sempat amek gamba..
lunch..yummeh
 alhamdulillah semua sedap2 makanan..



 botol kosong yg di bawa kemana2 toilet...hehehe...tak puas wei kencing nak lap guna wet tissue..so sesape travel luar negara sila standby wet tissue & botol kosong dalam beg
masa ni dah sejuk basah lencun sebab main roller coaster hijau tu dalam ujan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Ezna Ahmad Khalili said... [Reply to comment]

Naik juga scooby doo. Ingatkan roller coaster biasa2 je sekali kooooo. Sampai hilang la tripod kami. Jatuh dari landasan. Bila gi balik lost and found sekali tripod dah kemek....huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...