MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, January 30, 2018

Short Gateway to Langkawi with Airasia Domestic Flight

Hello and welcome back guys. How am I feeling? I am good. Of course I’m good sebab I just came back from an unforgettable holiday in Langkawi Island. Bila dah good ni boleh lah I sambung bekerja keras membanting tulang empat kerat ini.
What is so good about Langkawi? It is because I’m in the middle of my hectic schedule and been dreaming of a short and sweet gateway to release all the stress and tension. So yang paling affordable and available and reasonable adalah Pulau Langkawi.

Percutian tiga hari dua malam which is I pergi masa weekend je. Jumaat pagi tu I was having a serious headache so I thought that I need a getaway. Terus capai phone to find airasia flights. Jumaat petang lepas habis kerja terus head off to KLIA2 dengan menaiki ERL. Sampai KLIA2 berlari-lari anak lah I menuju ke boarding hall sebab flight I ke Langkawi jam 7.50 malam. Senang boleh lari boleh rush sebab I pergi gateway ni sorang-sorang je. Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Langkawi hanya mengambil masa selama 1 jam 20 minit. Tapi disebabkan terlalu penat I terlelap lah sekejap sampai announcement kapal terbang dah nak landing.

Happy nya rasa selamat sampai Langkawi. Terus cari teksi minta hantarkan I ke Pantai Cenang. Sebab apa I ke Pantai Cenang sedangkan I nak release stress? Pantai Cenang kan bising waktu malam. Sebab I ni jenis pecinta busy nightlife. Apa yang buatkan I release stress tu bila I tak payah fikir pasal kerja tapi pergi jalan-jalan makan-makan beli-beli sikit. Hehehe. That is my kind of gateway to clear up semula my mind ni. Different people different ways of handling stress okay. Kalau korang jenis release stress di tempat yang mendamaikan korang boleh pergi ke Pantai Desaru, Pantai Pasir Hitam ke dan etc. Okay back to my story, sampai je Pantai Cenang terus I buka apps Traveloka.com di phone and search for the best deal stay and I got one. Betul-betul depan Underwater World ada McDonalds ada deretan restoran-restoran.


I went for check in and keluar
cari makanan untuk dijamah. Dah lapar sangat pergi restoran dan of course I
ordered only seafood dishes yang small portion for seorang makan. Balik hotel I
minta receptionist carikan kan ticket untuk ke Pulau Payar sebab dah lama
doo doo doo doo. So I nak pergi situ. Keesokan paginya, I siapkan bekalan
tengok kawan-kawan pergi Pulau Payar Marine Park ni. Air jernih ada baby sharks
so mesmerised with its beautiful island. Kecil je pantai nya tapi air jernih
penting dan bas datang ambil di depan hotel. Setiba saja di Pulau Payar, I was
hijau kebiru-biruan tu buat rasa nak terjun terus ke dalam air.




So basically I spent that whole day enjoying the beautiful mother nature. Snorkeling berjam-jam tak terasa pun sampai tengok jari ni dah macam nak reput baru sedar lamanya berendam dalam air. Balik je ke hotel, makan dulu then terus pergi cari foot and body massage dekat area hotel. What a relaxing massage. Keesokan hari pula which is my last day, I pergi cable car riding up to Gunung Mat Cincang. Disebabkan pergi pagi-pagi so queue pun tak panjang lagi. Di atas sana I got to witness such a majestic view of green, lush jungle and the sparkling blue ocean. As the wind blew, my stress and tension slowly faded away. I pun bergerak lah pulang ke hotel untuk check out dan ambil teksi ke Langkawi International Airport. Macam biasa, the best domestic and economical flight is Airasia. Sebab I personally rasa selesa terbang bersama Airasia. Wahhh.. Okay I have got to go. Sambung kerja jom. Stay tuned !




1 ribu orang memberikan idea bernas:

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

seronoknya nana...langkawi memang best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...