MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 28, 2018

birthday party @ mcd yang di taja sepenuhnya

cite pasal antara kemenangan terindah tahun lepas...menang boomerang kat web mcd.hadiahnya dapat part ayam mcd utk 20 pax...allah tak sangka tau join 5 jam sebelum tamat pertandingan...buat boomerang gegila kt insta je hehe...

syukur terpilih antara 10 orang winner yang bertuah utk dapat part sendiri...memual dapat info diorang bgtau menu2 yang disediakan antaranya

4 box 15 pcs ayam mcd
20 cup air
4 box 20 pcs nugget
20 cup mcflurry
20 pcs pie

lepas tu kita tambah2 menu lain amek happy meal, mcchicken sebab adik beradik ngan anak buah ramai kan...alhamdulillah seronok gile rasa..sebab kebetulan 30.12 tu hari jadi anak buah, haris.rezeki haris la dapat sambut birtday grand gile kat mcd..anak aku pon xpenah merasa sambut bday kt mcd hahaha...

yang paling terkejut sekali kan..masa sampai mcd titiwangsa dia bawa masuk satu section khas utk party yg memang dah siap ada decoration...dalam email aku tanya ada deco2 tak dia kata xde..so kira cam seprise la ni hehehe....

2 jam masa di peruntukkan utk kita buat hal dalam tu...pihak mcd siap sediakan 3 jenis game kemain seronok la budak2 ni...tq so much mcd malaysia sebab sponser party ni...meriah! happening!tak ajak orang luar pon...20 pax ni adik beradik, ipar duai anak buah je..




.


l















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, February 27, 2018

bali trip - tanah lot

ok hari terakhir di bali sikit lagi nk abes cite bali...

pagi tu lepas breakfast ktorg terus checkout, beg tinggal kt space yang disediakan oleh pihak hotel...sebabnya ktorg nak pegi ke tanah lot amek masa juga...lepas tu utk tak nak kelam kabut tourist guide suggest check out je terus...

last day tu hari isnin jalan agak sibuk...bali ni majoriti penduduk guna motor...klw kt kl jem kereta kan kt bali jem ngan motor...panjang berbaris ke belakang motor2 .masa yang di bagi kat sini tak lama pun..sejam je sebab ada 2 orang flight balik kul 12 tengahari.

ktorg pon cepat2 la amek gambar kt port2 menarik..lepas tu kul 10 pagi semua dah berkumpul dekat van untuk balik ke hotel...sampai kat hotel supir turunkan kami dia terus gerak ke airport..so sape yang ada tu dah free and easy..nak g jalan ke shopping ke ikutla...ktorg sambung shopping souvenir sebab nak perabiskan duit rupiah yang ada...

tapi sebelum shopping kami singgah makan kt wong solo sekali lagi..(ni je makanan yang bole terima tekak...) settle makan, seme pakat shopping tak sedar diri...

ok nanti kita share kan kat mana tempat shopping murah kat bali























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, February 26, 2018

bali trip : lunch at batur sari & tegalallang

ok next...kita ke batur...untuk lunch tak ingat berapa dah rasanya ada la dalam RM30 lepas tu ada kena bayar lagi  RM8 untuk naik sini..aku tak tau apa function dia kutip duit padahal xde tiket pon nak masuk makan je mengadap gunung..ahh lantak la...malas argue

restoran yg dipilih utk makan nama dia batur sari.sumpah osem gile view walaupon sedikit berkabus tapi still boleh nampaj jelas view gunung kintamani.ktorg kira bernasib baik sebab supir kata ramai yg dtg sini masa hujan so berkabus langsung tak nampak gunungnya..ktorg datang tu renyai tapi kabus lalu2 kejap tutup kejap nampak gunung....

makanan buffet pon mcm2 tapi cam biasa lah agak tak berapa selera ngan tekak aku....last2 aku hentam sate je  ngan buah...amek nasi sikit je wat alas perut mujor ada sambal dia penyelamat keadaan..kat sini juga ada disediakan surau..tapi telekung dia masyallah punya bau...adoi nasib la nak..xbawa telekung kan..ngan surau nye plak campo lelaki pompuan...xpela janji ada surau

gayat juga wei..makan kt tempat tinggi..ko tengok ke bawah nun sayup je kemain tinggi huii kecut, masa sepanjang turun dari sini hujan lebat selebatnya...then kita menuju ke tegalallang..sampai situ ada satu kawasan sawah di lereng bukit...supir tanya nak stop tak sebab ujan masa tu..tp ktorg cakap nks top kejap amek gambar je..so dapat la 10 keping pic kat sini..sebab ujan tu dari xberapa lebat terus lebat..berlari seme masuk van, jadi la dapat juga tengok kan

pastu tepi2 tu ada juga org jual souvenir (murah..sila beli kt sini...supir cam biasa la..dia pesan situ mahal jgn beli choii sangat...) padahal mmg murah beza ngan kedai souvenir yg dia bawa pegi kt town














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...