MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 19, 2018

bali trip 4d 2n : alron hotel, kuta bali indonesia

trip bali ni kita booking dekat FB go tours and holiday.tahun lepas dalam bulan nov bayar depo RM450. masa tu dapat harga RM799 seorang, pakej all in (flight, hotel, supir & bfast) tiket2 masuk ke temple & tempat lawatan bayar sendiri. kami berempat sebenarnya sorang lagi kawan fiza, tapi dia tak dapat join sebab xdapat cuti..so combine dengan orang lain total 12 orang semuanya utk trip balik ni..(yang lain tu seme xkenal...kenal masa sampai airport bali

flight kul 7 malam, sampai sana kul 10 malam...3 jam perjalanan...sampai2 je terus check in, lepas tu keluar g kedai sebelah hotel, beli nasi instant xtahan lapa...supir tak bawa g makan dia cakap kedai makan dah tutup....(tapi sebenarnya banyak je kedai buka lagi) xpelah...kita beli je makanan yang bole di makan utk alas2 perut.

kat bali ktorg stay kat alron hotel, bebetol tepi jalan yang sangat sibuk, jalan dia bertali arus penuh dengan motor, nak lintas pun susah gile..hotel 4 star ok la selesa...breakfast dia agak tak kena selera..ada setengah makanan je bole makan...adoi xtau la ingat kita sorang je rasa xselera nk makan kt bali..kawan2 lain pon sama...

hotel ni 5 tingkat je tinggi dia..memang kt bali xde bangunan tinggi2, bangunan tak boleh lebih 5 tingkat sebab takut gempa bumi. ok ni kita share itinerary dari go tours and holiday


*ITINERARY / TENTATIF (4H3M)*
Day 1 (09/02/2018)
Flight 7 malam sampai 10 malam
-Arrived bali air port
-pick up di air port and drop hotel

Day 2 (10/02/18)
(Nusa dua tour)
-Breakfast at hotel
-visit tanjung benoa water sport activity like :
-snorkeling 250.000 rupiah (RM72)
-parasailing 250.000 rupiah (RM72)
-banana boat 250.000 rupiah (RM72)
-jet ski 300.000 rupiah (RM86)
-fly fish 350.000 rupiah (RM100)
-donat 300.000 rupiah (RM86)
-sea walker 600.000 rupiah (172)
-turtle island tour with see coral & bagi makan ikan. 250.000 rupiah (RM72)
-Diving 650.000 rupiah (RM187)
note:at bali we can do diving no need lesson.(semua activity ini save sebab semua ada pemandu)
-lunch time
-visit pendawa beach 15.000 rupiah (RM4)
-visit uluwatu temple 30.000 rupiah (RM8)
-see kecak and fire dance by sunset 100.000 rupiah (RM28)
-dinner at jimbaran by the beach 200.000 rupiah (RM53)
-back to hotel and free easy

Day 3 (11/02/18)
(Kintamani tour)
-Breakfast at hotel
-visit kriss and barong dance 100.000 rupiah (RM28)
-visit ubud village see home industry of batik,silver and painting and wood
-visit kintamani see volcano and tasik batur 30.000 rupiah (RM8)
-lunch time (buffet)
-visit bali coco and coffee plantation
-visit rice terrace at tegallalang 10.000 rupiah (RM3)
-visit batuan temple 15.000 rupiah (RM4)
-visit agung bali souvenir shop
-dinner time
-back to hotel and free easy

Day 4 (12/02/18)
-Breakfast at hotel
-visit tanah lot temple 60.000 rupiah (RM17)
-back to hotel (prepare check out) 














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Amanda Suria said... [Reply to comment]

itinerary hari pertama tu macam rugi sebab pergi kul 7pm sampai dah tentu2 lambat..ekceli ok je nak makan kat kedai2 kat bali..ada banyak kedai halal buka time2 tu..kadang supir ni malas kan..kalau hulu duit sure laju je dia layan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...