MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 23, 2018

bali trip : barong dance & visit kilang kopi

hari ke-3 pepagi dah bfast kat hotel terus gerak kat sanur, xjauh juga dekat je dari hotel...kat sini ada persembahan barong dance..sumpah tak paham..hahah so dah bayar kan..tengok je la..dia ada la bg satu pamplet menceritakan kisah tarian tu...ala2 mak yong gitu la labey kurang....(aku memang xminat benda2 kebudayaan gini..so masuk pastu amek gambar..pastu layan fb hahah)

kat sini ada ramai peniaga jual2 tepi jalan je mcm keychain & souvenir bali...ko klw ada sesapa yang ke sini di nasihatkan beli la souvenir kt sini sebab nya murah..lagi murah dari kedai souvenir murah yg ktorg jumpa area wong solo kuta tu...

lepas tu ktorg bergerak pulak ke kwasan pembuatan kopi, ekceli byk lg tempat mcm pembuatan silver, lukisan, eh mcm2 la..supir tanya nak pegi tak?tapi seme pakat tak nak pegi ok kita tros proceed pegi tempat buat kopi...yang menariknya dari luar kawasan parking ada lorong2 kecik ada dia tanam pokok kopi, koko sesambil kita nak masuk ke dalam dia kasi la penerangan pasal kopi & koko...so kat dalam ada la tempat utk duduk2 then diorang bagi bercawan2 jenis kopi utk dicuba, kt sini memang diorang buat kopi tu manual...xde guna mesin.

mcm2 jenis kopi yg ada, coconut kopi, kopi bali, mangosteen tea, teh serai, teh kunyit, paling rare sekali kopi luwak...tu kopi paling mahal di dunia..oleh sebab aku bukan penggemar kopi so xde la membelu pon..lgpon bagi aku kopi dia mahal sepeket kecik tu je RM35.sambil duduk2 tunggu yg lain soping kopi layan view hutan yg menghijau..udara kt sini sangat fresh!













Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...