MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 26, 2018

bali trip : lunch at batur sari & tegalallang

ok next...kita ke batur...untuk lunch tak ingat berapa dah rasanya ada la dalam RM30 lepas tu ada kena bayar lagi  RM8 untuk naik sini..aku tak tau apa function dia kutip duit padahal xde tiket pon nak masuk makan je mengadap gunung..ahh lantak la...malas argue

restoran yg dipilih utk makan nama dia batur sari.sumpah osem gile view walaupon sedikit berkabus tapi still boleh nampaj jelas view gunung kintamani.ktorg kira bernasib baik sebab supir kata ramai yg dtg sini masa hujan so berkabus langsung tak nampak gunungnya..ktorg datang tu renyai tapi kabus lalu2 kejap tutup kejap nampak gunung....

makanan buffet pon mcm2 tapi cam biasa lah agak tak berapa selera ngan tekak aku....last2 aku hentam sate je  ngan buah...amek nasi sikit je wat alas perut mujor ada sambal dia penyelamat keadaan..kat sini juga ada disediakan surau..tapi telekung dia masyallah punya bau...adoi nasib la nak..xbawa telekung kan..ngan surau nye plak campo lelaki pompuan...xpela janji ada surau

gayat juga wei..makan kt tempat tinggi..ko tengok ke bawah nun sayup je kemain tinggi huii kecut, masa sepanjang turun dari sini hujan lebat selebatnya...then kita menuju ke tegalallang..sampai situ ada satu kawasan sawah di lereng bukit...supir tanya nak stop tak sebab ujan masa tu..tp ktorg cakap nks top kejap amek gambar je..so dapat la 10 keping pic kat sini..sebab ujan tu dari xberapa lebat terus lebat..berlari seme masuk van, jadi la dapat juga tengok kan

pastu tepi2 tu ada juga org jual souvenir (murah..sila beli kt sini...supir cam biasa la..dia pesan situ mahal jgn beli choii sangat...) padahal mmg murah beza ngan kedai souvenir yg dia bawa pegi kt town














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...