MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 20, 2018

bali trip : tanjung benoa

hari kedua

pagi2 breakfast kat hotel, kul 9 pagi gerak ke tanjung benoa, kat sini setengah hari utk aktiviti2 water sport.orang lain semua join water sport kita bertiga je malas...hahah so duduk je la sampai kul 2 tunggu yang lain abes buat aktiviti..ala bukan nya apa..kat malaysia bole dapat semua benda ni..snokerling, jet ski, parasailing, banana boat..bagi kita xde yang special..leaps tu malas nk tukar2 baju bagai..malas nak panas2....so ktorg stakat amek2 gamba je la sementara tunggu yg  lain...

abes kat sini bergerak ke pantai pendawa...tak turun pantai pon setakat amek gambar je dengan sign board pantai pendawa & supir berhenti kejap kt atas bole nampak view pantai dari atas bukit tu...kt lereng bukit tu ada 5 patung2 tuhan2 diorang kemain besar..

ni harga2 utk water sport avtivity : 
-snorkeling 250.000 rupiah (RM72)
-parasailing 250.000 rupiah (RM72)
-banana boat 250.000 rupiah (RM72)
-jet ski 300.000 rupiah (RM86)
-fly fish 350.000 rupiah (RM100)
-donat 300.000 rupiah (RM86)
-sea walker 600.000 rupiah (172)
-turtle island tour with see coral & bagi makan ikan. 250.000 rupiah (RM72)
-Diving 650.000 rupiah (RM187)























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

best nya..holiday!! cantik plak view tu.. best best!!

Amanda Suria said... [Reply to comment]

View memang superb....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...