MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 21, 2018

bali trip : uluwatu temple

bayaran masuk 30,000 rupiah (RM80. sebelum masuk seme kena pakai kain warna purple tu mcm pario gitu la ikat dekat pinggang.ada yang tanya kenapa kena pakai kain tu?kita masuk kawasan beribat orang hindu..kawasan suci diorang jadi kena hormat la tempat dia..tu pasal kena pakai kain tu..mcm mat salleh datang masjid negara kena pakai tudung, cam gitu la konsepnya...

bagi wanita yang period tak dibenarkan masuk ke dalam temple...sila jangan cuba2 nak langgar pantang larang..hindu diorang ni kuat...jangan main2..memang la klw kita percaya jatuh syirik plak kan..tapi lebih baik di elak..ikut saje peraturan yg ditetapkan jangan cuba2 nak langgar peraturan...ada la sebabnya kenapa dia xbagi tu kan...

sebelum kecak dance start ktorg di beri masa utk bergambar tepi tebing uluwatu subhanallah..cantikk gile view kt sini tau...sumpah cantik...kita dok leka amek gambar tak sedar yang kita sorang last sampai dekat kecak dance haha..dah terpisah ngan kawan2 sebab ramai yg period xle masuk situ.

kt sini banyak sangat monyet liar..jenis ganas2 seme..takut plak hai...spec mata orang memang selamba je dia amek patah2kan..kemain jahat plak tu...handphone, kamera, beg seme kena jaga2 sebab monyet2 ni tungu masa kita leka je dia rampas

kul 6 kecak dance start...sampai kul 7,memula tu rasa mcm lain mcm je..yela dah la time magrib gitu kan..kat temple dia plak...tapi ok je..xde apa jadi..ramai juga tgk yang bawa baby2 kecik mujor la xde bb yang melalak2..so far kecak dance tu bg saya best, kira enjoy gak la...dia siap selingan dengan aksi2 komedi.10 minit sebelum habis supir suruh keluar sebab tak nak nanti jem pintu keluar pasal ramai gile penonton masa tu.
























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Amanda Suria said... [Reply to comment]

SA pernah pi masa tu hari last period yang dah kurang la piyed kita tu..alhamdulillah masuk lepas takde pape..haha..bukan cakap besar rasa rugi plak x tgok kecak dance tu..sanggup la hadap risiko..so far ok xde apa2 jadi..cuma kena la hormat tempat orang kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...