MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 5, 2018

review - dash box hotel cyberjaya

alhamdulillah..akhirnya dapat juga merasa stay kt sini..sebenarnya xde proper plan pun, kita book seminggu sebelum je...cuma masa kt australia aritu mcm ada niat dah..nanti balik cuti nak bawa budak2 la bercuti sebagai upah utk diorang kena tinggal ngan ibu seminggu g australia aritu..kebetulan balance duit dollar tukar aritu banyak(sebab maknye behave xsopim2 mana hahah) so ada la balance sikit utk bawa budak2 pulak holiday....

lepas tu si awish pulak dok minta pegi hotel haha kemain kan xpadan ngan kecik ajak ibu pegi hotel, sebenarnya dia asik ajak pegi legoleng tapi blom ada kesempatan nak bawa..xpela kita bawa dekat2 je..ni sebab viral la ni kita terpanggil2 nak datang sini...

ok ni review yang saya share kt fb saya share kat blog juga..untuk korang baca mana tau kot2 nak bawa anak2 holiday sini kan...

Saya book thru traveloka, kt apps traveloka,senang tgk date mana bole dpt price murah sebab bila dh pilih hotel keluar kalender siap ada price skali kt situ,kdg traveloka ada code discount tp nk dpt discount kena book via apps dia.
-bilik yg saya pilih studio king pool, without breakfast,harga weekday dpt rm276 per nite tp klw tgk harga weekend or public holiday bole cecah rm300++ hingga rm400 per nite,dh request minta bilik paling best depan kolam so dapat la bilik 501
-mula2 sy book box twin rm126 (bilik jenis kontena) tp bila dh book baru tanya psl bilik..rupanya xde tv so saya upgrade amek studio king pool tambah lg rm150.
-harga bilik bermula dari rm118 hingga rm400 tu mengikut hari apa yg korang checkin kena public holiday,paham2 sendiri je la harga dia.harga mmg beza weekday ngan weekend byk beza so nk jimat skit pegila weekday ajak ank monteng skali skala hehe...

-bilik yg saya dapat no 501 rasanya bilik paling strategik sebab dia tepi sekali xde orang lalu lalang then ada garden skit depan pintu bilik.ok klw sape nk stay bilik ngadap pool saya suggest kan minta bilik ni
Ada dua deretan bilik mengadap kolam ni kita kira dari receptionist
Belah kiri receptionist : 301,302 (ni btol2 dpn kolam tp tak berapa privacy org lalu lalang dpn pintu)
304,305(betol2 depan kolam dewasa)
307,308,310,311,314,315 (depan kolam kanak kanak)
(bilik 303,306,309,312,316 tingkat atas) satu blok ada 3 unit,dua blik bawah satu bilik kt atas
Bilih belah kanan receptionist :
501,502 (paling strategik tepi sekali mcm bilik saya 501 )
504,505 (depan kolam kecik)
(bilik 503,506 tingkat atas)

-Kolam dewasa ngan kanak2 xde palang penghalang pun klw dr kolam budak.jalan sikit dia makin dalam,paling sdlm 1.2 meter je paras dada dewasa.ada dua slide yg satu utk budak2 yang satu lg mak bapak budak pon bole naik

-bilik yg saya duduk bole,katil bole muat 2 dewasa 2 kanak2..klw kata nk sumbat 5 org bg saya still bole muat lagi kt bawah alas toto utk budak tido,toilet dia terlalu besar bagi saya,klw bilik diluaskan lg best rasanya

-ramai suggest dtg sini amek bilik sekali brekfast, sebab breakfast dia sedap,tp sebab kita bawa budak2 rasa cam membazir mkn buffet apa je la yg diorg mkn.so pagi ktorg breakfast kt luar je..xjauh dr hotel ada kedai makan dekat tepi petronas dlm 1km dr hotel ada nandos,kfc,kedai tomyam

-klw stay kt studio pool or garden kereta parking depan pintu bilik,klw bilik jenis kabin pon parking tepi kabin je.

-pool buka sampai malam kul 9 tp ada je yg mandi sampai kul 11 malam.xde lifeguard yg jaga so bebas dr bunyi bingit wisel.staff sangat friendly and helpful

-ada yang tanya saya klw amek bilik jenis kabin 4 orang muat tak?klw utk satu keluarga mak, ayah ada anak 2 orang muat lagi saya rasa (klw anak kecik2 la yea..)

-overall saya suka tempat ni sebab mcm jauh dr kesibukan kota gitu...cyberjaya cam tenang je..xbyk kete..ni baru 2 kali masuk cyberjaya.insyallah ada rezki nanti nak repeat kena rajin tgk traveloka alert dengan promo2 yg diorg selalu buat.

p/s : special thanks to staff dash box yang prihatin balut luka kaki darwish masa dia terluka kena simen kat swimming pool...














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

weekedn mmg payah nk dpt bilik trus ke pool..kalo weekdays ok...dlu ms booking nk bilik trus ke pool tp penuh...mmg syok..view cantik...ms kita pi dlu br garnd opening 9 hari

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

nampak menarik...depan bilik jer pool memang anak anak suka la...

shahdiana said... [Reply to comment]

wow...nampak sangat best..n bilik dia nampak macam kat umah..kalerful gitu...
kiranya semalam jadi rm200+++ la ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...