MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 7, 2018

tengok kanggaro @ paradise country

ok cerita utk hari ke-5 di australia, kami ke paradise country, ni memang termasuk dalam pakej, dalam pakej kita amek movie world, sea world & paradise country.apa yang ada kt sini??kanggaro!! yess klw datang aussie tak salah klw xtengok kanggaro kan...selain kanggaro ada koala and ada la beberapa ekor binatang yang xde kat malaysia...

dari hotel perjalanan dalam 20 minit je...naik bas pickup depan hotel.paradise country terletak sebelah2 je dengan movie world dengan wet and wild kira ada 3 theme park yang sederet2 dia lagi satu ada satu attrative place lupa dah nama dia mcm show koboi gitu, ktorg tak pegi and lagi satu kita amek 3 theme park kan free wet and wild tapi sebab panas berdenting ktorg burn je tiket wet and wild..ala tempat tu mcm sunway lagoon je...kat malaysia pon ada kan..

masa driver bas pickup dia tanya nak balik pukul berapa..memula dah amek time last skali kul 3 tp rupanya tempat ni xde la besar mana pun..sekejap je dah abes explore nsb baik bole tukar time nak balik tu..just call driver kata nak tukar time pickup.

masa sampai kena cek dekat dia nye pamplet situ ada time utk show2 haiwan ni..contoh kul 10.30 bole bergambar ngan koala, then ada show cowboy gitu la..ada masa2 dia kena tunggu..cantik tempat ni damai je..tp panas xtahan.

lunch kami termasuk dalam pakej...masa kita masuk je kita kena pegi kat restaurant dia utk pilih kita nak makan apa ada pilihan ikan, ayam & daging, kita memang suka daging so pilih daging.dalam kul 12 lunch dah ready...buffet style pergh sedpa gila pasta dia tambah sampai 2x hehee..beef steak dia terbaik!! sedapppp.kat sini makanan halal..dah lunch ktorg pon gerak balik kul 1..

pose kt entrance, ni geng2 yg amek sama travel agent ada fara & family, bad & kengkawan








 ada show tunjuk cara2 buat roti cara tradisional..so abes je show dpt la makan roti ni panas2 lg

 horse riding show


 koala tido je keje

 haa mahal kan gmbr ngan kanggaro ni tp seme muka sememeh tido je keje..
tak sekor pon yg segar hahaha







 lunch buffet..nasi pon ada

 salad & fruit
 yummeh!
 beef steak terbaik!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...