MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 18, 2018

kelantan part 2 : dinner nasi kerabu azma pasir pekan

dinner hari pertama tu ingat nak belanja je family makcik makan kt nasi kerabu azma pasir pekan..xjauh pon dr umah makcik..tapi sampai je sana hujan lebat dengan ribut abes tempias meja tak bole makan situ..

sudahnye tapau je makan kt umah...kat sini hanya ada lauk ayam goreng, daging bakar dengan ikan celup tepung. sebungkun siap satu jenis lauk RM3.50 sahaja...beli 9 bungkus ada lauk ayam, ikan, bungkus lauk daging bakar, creaf puff 2 peket total RM35 je! masa nak keluar duit tu kita dah standby RM100 sebab ingat dala RM60 gitu...hehehe ye la dah biasa kan kt kl makan nasi kerabu paling2 murah RM5 sebungkus...

heaven oii kalau balik kelantan makan murah..xyah susah2 nak masak...g makan je kat kedai tak pon tapau bawa balik


gambar kredit kedai dari 




 budak dah kepenatan dok kejar lembu kambing
 tewas akhirnya..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 17, 2018

kelantan part 1 : lunch nasi ulam cikgu kampung kraftangan

nak simpan sini buat kenangan..biar lah xde orang baca sekali pun..nak buat kenangan utk anak2 andai kata sampai besar nanti diorang bole tengok lagi blog ibu.

last bawa anak2 balik kelantan tahun 2016 lepas tu tahun 2017 ticket burn utk 8 orang...konon2 nak balik kampung awal tahun 2017 sekali banjir...tak di duga2 bulan 1 baru banjir kat kelantan...

memandangkan mmg ada cita2 lepas ni tiap tahun nak bawa budak2 balik kelantan..so tiap kali airasia buat promo free seat memang alert la..dapat ticket harga RM28 sorang return..so book la 5 orang termasuk sorang kawan tapi last minit dia xleh join sebab ada keje...

so kami balik 4 beranak je la..budak2 & bawa mak sekali.sampai kat airport pengkalan chepa cousin datang amek..so anta dia kat opis dia kat area airport tu then ktorg tros pinjam kete dia pegi lunch kat nasi ulam cikgu kampung kraftangan.

addicted dia punya budu...hahaha..xmenahan mmg turun2 airport kebulur masing2 kan tros ajak mak makan situ..kali kedua try makan sini..walaupon masakan tlauk tengahari kelantan ni simple2 je..mcm kuah putih masak lemak, singgang ikan tapi sebab nampak budu tu yang jadi emm selera btol makan nasi

harga tiket kl-kb return utk 5 orang


monteng skolah hehee



 this is kelate!

 hoih menggiurkan melekatt bau budu kt tangan hehee
 pelbagai jenis ulam..kita makan kacang botol je


 sampai2 kat umah makcik bebudak dah bertempiaran g kejar lembu, kambing jumpe plak ha cendawan liar 
 petang tu amek angin depan umah makcik depan sungai sambil makan etok 

 damai je...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 16, 2018

birthday party in the river!

14 July 2018

alhamdulillah..rezeki birthday boy
baru berkemsempatan redeem 2 set lunch utk 4 pax
reward dar BBQ Lamb KL Kemensah untuk review ramahdhan set aritu

Kepada sesiapa yang nak datang sila book dulu...takut datang jauh2 full house plak nanti.seat ada dalam 100 pax.
Makanan sedappppppp gile tak bole dipertikaikan..ni kali kedua makan herbs rice diorang sedap ok..makan nasi saje pon sedap satu set tu ada ayam,daging,kambing & itik.ada salad, sup juga..air ice lemon tea free flow.
Details 👇👇👇
Dining in the river rm120/set (4 pax). Utk 2 pax pon ada xpasti berapa harga...bole tgk fb utk senarai harga. untuk set lunch hanya menu ini di sediakan
Operation hours
Monday. Close
Tuesday~Friday 6pm~11pm.
Saturday ~ Sunday 12pm~4pm
(river).
7pm ~11pm
BBQ LAMB KL Kemensah
Ulu Kelang, 68000 Ampang Jaya, Selangor
(belakang zoo negara,2.5km masuk ke dalam kampung kemensah)
012-211 4100 whatsapp
Official fb : Bbq Lamb KL Kemensah
Once again tq kak Mi Mie Iberahim & abang Zainuddin Yatim sebab sponser makanan utk kami celebrate birthday boy hari ni...semoga dimurahkan rezki..
Birthday kek (beli sendiri xde org sponser k heheh )cam biasa tempah kat pistachio bakery setiawangaa.request nak tukar kek sponge cake kepada choc moist cake tambah rm10 je.kek coklat diorg mmg sedap moist gile
P/s : sape yg bawa anak...wajib la korang bawa baju mandi ok...percayalah..bebudak klw dh nampak air mmg meroyan nye diorg nak mandi..pastu bile dh mandi xreti nk balik masing2..xpe duduk la situ sampai kecut sebab xde limit masa diberikan.


























ngan owver kak mie


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...