MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 17, 2018

kelantan part 1 : lunch nasi ulam cikgu kampung kraftangan

nak simpan sini buat kenangan..biar lah xde orang baca sekali pun..nak buat kenangan utk anak2 andai kata sampai besar nanti diorang bole tengok lagi blog ibu.

last bawa anak2 balik kelantan tahun 2016 lepas tu tahun 2017 ticket burn utk 8 orang...konon2 nak balik kampung awal tahun 2017 sekali banjir...tak di duga2 bulan 1 baru banjir kat kelantan...

memandangkan mmg ada cita2 lepas ni tiap tahun nak bawa budak2 balik kelantan..so tiap kali airasia buat promo free seat memang alert la..dapat ticket harga RM28 sorang return..so book la 5 orang termasuk sorang kawan tapi last minit dia xleh join sebab ada keje...

so kami balik 4 beranak je la..budak2 & bawa mak sekali.sampai kat airport pengkalan chepa cousin datang amek..so anta dia kat opis dia kat area airport tu then ktorg tros pinjam kete dia pegi lunch kat nasi ulam cikgu kampung kraftangan.

addicted dia punya budu...hahaha..xmenahan mmg turun2 airport kebulur masing2 kan tros ajak mak makan situ..kali kedua try makan sini..walaupon masakan tlauk tengahari kelantan ni simple2 je..mcm kuah putih masak lemak, singgang ikan tapi sebab nampak budu tu yang jadi emm selera btol makan nasi

harga tiket kl-kb return utk 5 orang


monteng skolah hehee



 this is kelate!

 hoih menggiurkan melekatt bau budu kt tangan hehee
 pelbagai jenis ulam..kita makan kacang botol je


 sampai2 kat umah makcik bebudak dah bertempiaran g kejar lembu, kambing jumpe plak ha cendawan liar 
 petang tu amek angin depan umah makcik depan sungai sambil makan etok 

 damai je...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

MyLove Shaklee said... [Reply to comment]

gambar cantik2, padahal selalju je pgi kelantan. rasa nk pegi lagi tgok gambar2 ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...