MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 12, 2018

pengalaman pertama menderma darah @ pusat darah negara

dah lama teringin nak menderma dara...tapi tak berkesempatan..raya ke-5 aritu mmg free..xde buat apa...terjah pusat darah negara nak menderma..

tak ramai orang so tak lama la prosedur dia..memula kena isi form, lepas tu dia cucuk skit kt jari amek sample darah kita nak tau jenis apa semua...

lepas tu kena g screening dia interview sikit pasal medical history segala...then dia terus suruh masuk bilik utk amek darah..masa tu kul 7 ada la 4 orang je dalam bilik tu.tak lama juga proses penuhkan dalam satu beg tu 5 minit je dah penuh...

alhamdulillah xde rasa effect apa2 pening ke xde..steady je..lepas abes derma darah diorang bagi makan dulu sebelum balik...so next lagi 3 bulan baru bole menderma...semoga darah saya ni dapat membantu insan yang memerlukan...








Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

pernah derma gak..sekali dulu. masa zaman belajar ITM. pening gak la kejab.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...