MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 27, 2018

araluen botanic park

tour kita yang terakhir utk hari pertama, araluen botanic park.ari pagi kami sampai airport dengan tak mandi...tapi xbau busuk pun sejuk2 xde keluar peluh hahhaa...sebelum kita ke tempat tulip kit singah tepi ladang anggur yang baru dia tanam blom ada buah lagi...then kami singgah lunch dekat hawi charcoal chicken, lunch ni dah termasuk dalam pakej..cuma air je kak nora bekalkan kami dengan air mineral..pendek kata g makanmana2 mmg kami minum air mineral sebab air klw nak oder kan mahal..berjimat2 la kita kan..air mineral xde had pon dlm kete tu ada satu karton minum la korang nak minum banyak mana..kami makan nasi ala2 nasi arab tu la lauk kambing ngan ayam, sedappp kambing dia tak berbau

lepas lunch kami ke masjid utk solat jamak sebelah je kedai makan arab tadi.masa masuk masjid ni mmg sunyi ada la 4,5 orang pakistan belah bawah..kt atas mcm ada satu kelas atau sekolah agama..tapi ada kesan terbakar..so on the way dr tempat solat perempuan nk ke toilet tu mmg hitam legam kaki penuh jelaga sebab tingkat 2 tu pernah terbakar..jelaga masih melekat kt situ..dah mcm dayang senandung kaki masing2..

amek air semayang pon terketar2..apa lagi nak basuh kencing hahaha..adoi sejuk beku masa first day sampai tu..abes solat kami teruskan perjalanan ke araluen botanic park bole tahan jauh juga dalam 30 minit mcm tu..tp sepanjang jalan pemandangan cantik nye yallah...

tiket masuk kena bayar sendiri tak masuk dalam pakej $15 sorang.bole tahan besar park ni semua tulip sana sini tulip berwarna warni masyallah cantik sangat2....ni kali kedua tengok tulip depan mata..aritu masa kt osaka dapat juga tgk tapi tulip dah kembang xberapa cantik..kat perth ni ada campo2 tulip kuncup dan kembang lawa2 semua...

abes kami amek gambar cam orang gile kt situ..baru la kita balik ke rumah kak nora...mandi2 dah dinner kt rumah kak nora...menu pertama kami kat perth.dh siap2 mandi firdaus asst kak nora nak keluar g beli air mineral..ktorg apa lagi..mengekor la..dengan harapan dapat la cuci2 mata kt armadale shopping mall tu...sempat juga masuk dalam kmart shopping..hahah menyempattt je..padahal xde dalam iti dah tu...

owh lupa cerita pasal penginapan..pakej ni saya ambil sekali dengan tempat tinggal (roomstay tinggal ngan tuan umah, orang malaysia) termasuk makan, tour guide, airport transfer) sape yang nak booking pakej mcm ni nanti bole contact saya ok..saya akan share hujung entry pasal perth nanti

































bilik ktorg

 dinner hari pertama mehun sup sedappp







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, September 25, 2018

Caversham wildlife park

ok sambung..

dengan tak mandinya...kami tunggu tour guide kami firdaus (staff kak nora) pickup dekat airport..
konon plan nnt sampai airport mandi dulu la sebab kak nora dah pesan pagi tu firdaus pickup and terus tour..tetapi...sejuk beku 8 darjah celcius lap2 muka je la..hahah xlalu nak mandi oii amek air semayang guna air panas pon..lepas tu gigil2 sejukkk

firdaus pickup kami kat station L kat luar airport tu..dan terus dia bawa ke caversham wildlife park..masa kami sampai kt caversham tu awal lagi dalam kul 8 pagi gitu..so kami breakfast dulu la..kak nora dah siap2 bekalkan kami breakfast nasi goreng dengan karipap..fuhh sedapppppp dua2 sedap...

selesai kami makan terus masuk ke caversham..tiket masuk mmg dah include dalam pakej..so firdaus bayarkan & ktorg terus masuk...

pertama sekali amek dia punya pamplet dan tengok jadual2 show sebab show2 tu kalau terlepas kena tunggu next show..so kena pandai atur mana nak tengok dulu...pertama sekali ktorg bergambar dengan koala..kat sini penuh orang malaysia oi..dah mcm kt zoo negara plak rasa hahaha..yang q seme orang malaysia!

next lepas kami bergambar ngan koala kami q utk amek gamba ngan wombat sejenis binatang agak huduh hahaha...xde apa pon sini beratur amek gambar je..lepas tu tros ke animal show..ni best dia tunjuk camane cara2 dia mesin bulu biri2 tu sekejapan je botak si biri2, best la..animal show tu mcm2 haiwan terlatih pandai2 belaka...comelll

last sekali kami banyak abeskan masa dekat kanggaro..kasi kanggaro makan...posing2 ngan kanggaro..


haaa..masa kt kanggaro ni terjadi satu peristiwa mengejutkan...boleh plak time kita amek2 gambar...tetiba da suara panggil kak fauzana!!!

aku pon apa lagi serius terkejut! alamak serius la wei..kita kat perth ni..ada orang kenal aku ke???haahha rasa mcm reris wei masa ni...rupanya yg tegur tu kawan fb yang saya sendiri tak pernah jumpa..hanya tau nama dia je...dia add sebab kan kes mahkamah yang viral aritu...

adoi kecik nye dunia...mmg tak pernah jumpa dia kt fb..pernah berpm2 kat fb pon lama dah..pasal dia tanya prosedur hak penjagaan anak tu je...nak jadi jodoh boleh pulak kita jumpe dekat perth!

lama kami kt sini dalam 4 jam mcm tu...sejuk btol masa ni...walaupon pakai winter coat tetap tak tahannn beku rasa

breakfast nasi goreng ngan karipap yg di masak oleh nurul asst kak nora

 kita bwa sambal ikan bilis rangup ni kwn kasi..dia suh promote produk2 dia

















 ni la kawan fb yg kita jumpe kt perth tu





 bole tahan gatai kanggaro ni



singgah the margaret river choc
tak beli pon..dok baham tester dia je sedap namati! 
kt sini beli tu kena tengok2 sebab byk yang tak halal..choc dia campo wine





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...