MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 19, 2018

kul - perth 7 sep 2018

bulan feb aritu saya ada menang contest dekat fb australia in malaysia, contest ni kena submit gambar kita dekat australia beserta caption sekali..kebetulan aritu balik goldcoast bulan 1 dua hari lepas sampai malaysia ada kawan tag psl contest ni..kita try la join, xde letak harapan utk menang pon..nak jadi kan rezeki..menang Grand prize contest ni..alhamdulillah dapat la 2 keping tiket business class airasia kemana2 destinasi australia pilihan kita...dan saya pilih untuk pe perth.

sekeping lagi tiket tu saya hadiahkan kat kawan baik dari zaman sekolah, hida nama dia.kenapa saya pilih hida?heheh..memang ramai yg hint2 nana bawa la aku g australia..tp kita pon ada la 2,3 nama yang kita reservekan utk bawa...dah offer sorang kawan tp dia cakap dia xcukup bajet nak join...lepas tu tros offer hida....sebab masa kita sama2 g medan indonesia dulu hida pernah cakap aku teringin nak pergi australia...sebab kawan dia ada kt sana..klw tak salah dia sebut Adelaide nama tempat tu..so ni kira rezeki dia juga la..dalam rezeki kita ada juga rezeki dia nak fly ke australia secara percuma...

tiket yang di berikan valid sampai nov 2019, mulanya kami pilih nak pergi july tapi extend september sebab bagi masa utk menabung buat duit belanja kat perth.2 bulan sebelum fly ada 2 orang kawan pm kata nak follow g perth sama2 hani, kawan masa study  kak nor kawan kenal kt fb...saya ckp ok je..lagi ramai lagi meriah..so diorang pon beli tiket sendiri..

utk checkin luggage flatbad ada kaunter khas, kira special la kita xpayah q,  flight ktorg 7 september 2018 jam 12.05 perjalanan ke perth amek masa dalam 5 jam setengah..kali ni best gile la sebab dapat flatbed..5 jam setengah memang tido baring habis xde sakit2 tengkuk.syukur dapat juga merasa duduk kt flatbed...dua tiket yg saya dapat ni total dia bernilai RM11 ribu lebih..sorang RM5k ++ utk flatbad memang dapat free meal.


sampai kat airport dalam 5.30 pagi mcm tu..so far xde la masalah kt imigresen, cuma saya je spoil sikit dia ckp muka tak sama dengan passport..so bila 3 kwn lain dh lepas..saya di suruh tunggu kat kaunter lain sementara dia double check passport saya..ada ke dia tanya awk buat plastik surgery ke?hahaha...ye la maybe muka passport tu xmakeup kan..muka togel2 lain..

so far semua makanan yg saya bawa saya declare hatta sos cili mcd sekalipon semua declare..australia ni straight...tp janji kita jujur je..xde masalah...saya bawa sambal hitam walaupon label print sendiri pon lepas..janji klw bawa makanan kita bekal tu mcm sambal ikan bilis homemade ke apa kena ada label..

settle kt imigresen terus kami cari surau standby nak subuh sebab sana subuh awal..surau kt airport perth pulak campur lelaki & perempuan..settle solat singgah beli simkad dekat tepi surau tu ada satu nama kedai optus $10 je simkad tu bole guna utk seminggu.so nak beli kena bagi passport satu passport bole beli 3,4 simkad sekali.

keluar je airport hah amek....beku terus 8 darjah celcius...terus sarung winter jacket.so sementara ktorg tunggu driver amek kat station L..kita siap2 la pasang simkad nak update kt family masing2 dah selamat sampai...

kemenangan terindah tahun ni
kali ni bawa 2 beg satu checkin 20kg satu lg bawa beg kosong cabin size (memang dtg utk sopim kaedahnye)

 flatbad punya kaunter check in kat kaunter W




















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...