MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 30, 2018

day 3 @ perth : mandurah cruise

ok dah kenyang...next kita naik bot pulak nak cari dolphin..kata kak nora nk tgk dolphin ni kira nasib2 baik je tau...sebab kami naik bot kecik so xde peralatan yg khas utk panggil dolphin tu dekat ngan kita...klw yg naik bot besar dia ada satu gelombang yg dia akan buka utk tarik dolphin2 datang dekat dengan bot

ok kami doa2 la..yallah harap2 dapat la tengok dolphin ni depan mata..datang jauh2 ni klw tak dapat tengok tah bila nak datang lagi kan...allah tu maha mendengar...doa orang musafir ni mustajab kan??tiba2 tup keluar 2 ekor dolphin berenang2 dekat bot..yallah seronok nye tengok yes...akhirnya dia datang dekat 40 minit kami mencari...

dari permulaan jeti utk pusing satu mandurah tu amek masa sejam juga..bot xle bawa laju2..kt situ pon kawasan utk orang2 bercuti..ada apartment2 tepi2 laut tu.sejukk nya xyah cakap la...kak nora dh pesan bawa baju tebal...sebab cuaca mmg dah sejuk lepas tu angin kuat plak tu dok atas bot kan..beku rasa muka ni

kak nora bagi peluang suh try bawa bot hehe...ok kita bawa la kejap..bole tahan berat handle dia ek...habis tu kita singgah kt san churro jeti beli churos kira femes juga la churos tu..klw nak tau churos tu la satu2 nya makanan yg kita keluar duit utk makan..haa nampak tak betapa jimat amek pakej ngan kak nora...breakfast kt umah, lunch dah include pakej..dinner pon kt umah mmg duit xkeluar utk makan pon

then kami singgah solat kt ar rukun mosque..kt sini jumpa lagi orang malaysia.



















 oii lemon dia geramm nye nengok..ni kt dalam kawasan masjid



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 26, 2018

day 3 @ perth : shopping At e shed market

hari yang ditunggu dah tiba...shopping time!! mmg ramai kwn2 pesan nak shopping barang souvenir jangan shopping kt perth city sebab kt e shed market freemantle barang souvenir murah2...tp kita saja la juga sevey2 harga kt perth city..beza memang berbeza sungguh harga dia..umpama harga selai tshirt kt perth city kt e shed market bole dapat 2 helai...

kt sini ada dua kedai sebenarnya...kita pegi ausin tp rupanya ada kedai lg murah megabes klw tak salah nama dia..haihh murah banyak kot..xpela dah bli kan..redha je la..mcm2 la bole dapat kt sini keychain, firge magnet, thsirt, beg segala macam...harga lg murah dari gold coast kita pegi awl tahun aritu.

agak lama juga kt sini tak sedar diri amek tu amek ni...kebanyakan barang bli kt sini kita buat jual...sebab ramai yg suka sgt dgn tote bag la, keychain segala macam..kt sini abes rm1000 lebih barang wat meniaga.

lepas sopim2 kita singgah makan fish & chips dekat kailis.kiranya ni memang femes la klw sape datang perth wajib datang sini.punyala ramai orang...kak nora order 4 set fish & chips.mabeles!!! sedap sangat...tp sos dia tak sedap seb baik la bawa bekal sos dar malaysia hehe..kt sini ramai sangat jumpa orang malaysia...



















gigih bawa cili sos mcd haha..dah kawan pesan dia ckp cili sos kt perth tak sedap ok fine kita bawa dr malaysia











Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...